Zvezek z mehurčki

Potrebujemo: zvezek, plastični prosojni ovitek, lepilo, bleščice v prahu v modri, turkizni in vijoličasti barvi, lepilni trak, peki papir, vodo, magnezijevo olje, škarje, olfa nož in likalnik.

Postopek izdelave: ovitek odrežemo v obliki kvadrata, tako da imamo dva enaka dela. Položimo ju drug na drugega, čez tri robove lika prepognemo peki papir ter le po njem polikamo. Tako kosa zlepimo, da dobimo obliko vrečke. Tudi del četrtega roba zalepimo enako, le da pustimo nekaj centimetrov prostora. V odprtino zlijemo mešanico vode in magnezijevega olja v razmerju 2 : 1 in vanjo natrosimo bleščice. Z likanjem previdno zalepimo še zgornji del vrečke. S prve strani platnice izrežemo enako velik kvadrat, kot smo ga dobili po likanju. Blazinico z notranje strani platnice namestimo v odprtino in jo zalepimo z lepilom in lepilnim trakom. Na list, ki se vidi skozi akvarij, lahko kaj narišemo ali napišemo.

Namig: takšen zvezek je kot ustvarjen za kemijo ali biologijo. Natančno izveden postopek ohranja vodo pred razlitjem. Za vsak primer naj bo zvezek v torbi ves čas v nepremočljivi vrečki.


Lonček za čopiče

Potrebujemo: plastenko mehčalca, črn vodoodporni flomaster, vžigalnik, lake za nohte v modri, turkizni in zeleni barvi, tudi polprosojne z bleščicami, ter škarje.

Postopek izdelave: s plastenke odstranimo nalepko in previdno odrežimo zgornji del. Dobljeni rob zmehčajmo s pomočjo vžigalnika, da se kdo na njem ne ureže. Zunanjost dobljenega lončka porišimo z ribami različnih velikosti. Risbo pobarvajmo z laki tako, da ostanejo polprosojni deli, kar ustvarja zanimivo igro med svetlobo in barvami.

Namig: lonček lahko uporabljamo tudi za shranjevanje drugih drobnarij za šolo ali kot vazo.


Organizator s kužkom

Potrebujemo: 2 enaki kartonasti škatli sirupa in 3 tanke kartonaste škatle, v katerih so ampule za ohranjanje odpornosti, lepilo, škarje, lepilni trak, ravnilo, pisalo, peno za ustvarjanje v beli, zeleni in črni barvi ter vodoodporni črn flomaster.

Postopek izdelave: najprej zlepimo skupaj škatlici sirupa in nanju prilepimo štiri dele tankih škatel, ki jih prej s pomočjo ravnila in pisala ter škarij skrajšamo, da dobimo stopničast videz. Vse robove in spoje škatel med lepljenjem sproti utrjujemo tudi z lepilnim trakom, da dobimo trdno strukturo. Polepimo jo s peno. Iz te oblikujemo še kužka na travi ter detajle izrišemo s flomastrom.

Namig: najnižji prostor je kot ustvarjen za najmanjše barvice, usb-ključke, lepilni trak, minice, šilčke in radirke, medtem ko lahko v najvišji predel spravimo velike škarje, ravnila ipd.