Zvezdana Mlakar je igralka, ki jo v zadnjem času poznamo tudi kot voditeljico, njena pogovorna oddaja se je z novo sezono nedavno vrnila na TVS. Kaj pa je našla, ko je pobrskala po albumu fotografij iz otroštva?»To je ena mojih prvih fotografij, svet gledam s priprtimi očmi. Ne morem verjeti, da sem to jaz. Če bi vedela, kaj vse me še čaka,« pove.
»Ena redkih fotografij, na kateri smo vsi trije skupaj. Moja mama je vsa nežna in krhka, moj očka pa rahlo nasmejan, ne ve, kaj početi z mano. Vrnil se je k nama, ko sem imela tri leta, vmes je šel premišljevat,« pravi.
»Na tej fotografiji sem z ljubo mamo, ki mi je spekla sladko torto, mi prvič naredila frizuro, čopek s pentljo, in mi prižgala pet svečk. Še danes imam doma prt s slike, težka, neuničljiva tkanina je to, spomnim se tudi svetlomodrih zaves za nama. Živeli smo v enosobnem stanovanju, za zavesami so postelje. Z mamo sva se imeli zelo radi, še danes naju veže velika ljubezen. Pravi, da sem bila pridna deklica, da je bilo življenje z malo Zvezdano polno smeha, petja in veselja. Da sem se znala sama igrati ure in ure, klepetala sem s svojimi punčkami, kot da bi bilo v sobi polno otrok. Sosede so jo spraševale, kdo je pri meni na obisku, ona pa se je smejala in jim odgovarjala, da sem samo jaz,« se spominja igralka.
»Tu se igram s sestrico. Zelo sem si jo želela in ko sem bila stara deset let, mi jo je končno prinesla štorklja. Postala sem kar njena mala mamica, skrbela sem zanjo z velikim veseljem, nikoli mi ni bilo težko. Z njo v naročju sem se igrala skrivalnice, tekala po travnikih, spomnim se, da sva enkrat padli med koprive. Ona je neutolažljivo jokala, jaz pa tudi pisnila nisem, čeprav me je skelelo. Skrbelo me je zanjo in vsa obupana sem jo nesla k zdravniku. Vsi so se mi smejali in me tolažili, tudi mama ni bila jezna. Jaz pa se spomnim, kako me je skrbelo,« pove.
»Ta fotografija mi je res ljuba, na njej plešem z babico. Ča-ča-ča, moja haloška babica se je znala zavrteti. Rutke ni snela z glave, tudi jopice ni slekla, tako pražnje oblečena je celo popoldne poplesavala z mano,« še doda igralka.
»Ko sem končala drugi razred, sem na koncu šolskega leta dobila kotalke. Zelo sem si jih želela, spomnim se, da so potem z mano rasle še leta, na čevlje sem si jih privezovala. Neumorno sem se kotalkala po ulici gor in dol, včasih sem jih posodila tudi sošolkam« se še spominja Zvezdana.