Parfum že dolgo ni več namenjen zgolj posebnim priložnostim, postal je del vsakdanjega lepotičenja, res pa je, da se za službo raje odišavimo z nežnimi in ne tako zelo sladkimi, poleti pa svežimi vonjavami, v večernih urah pa drzno pritegnemo pozornost nase z intenzivno dišavo. Pri tem lahko izbiramo tudi vrsto parfuma, po stopnji intenzivnosti vonjave se takole po vrsti stopnjujejo kolonjska voda, toaletna voda, parfumska voda in pravi parfum.

Obstojnost je odvisna od razmerja med eteričnimi olji in alkoholom, izjemno pomembno pa je tudi naše ravnanje s parfumom in njegova uporaba. Poznate zlata pravila? Shranjevanje je izjemnega pomena, za dolgo obstojnost in intenzivnost vonjave ga nikar ne shranjujte v kopalnici ali drugem vlažnem prostoru. Vročina, svetloba in vlaga zmanjšujejo kakovost in vplivajo na dišavo. Izberite suh prostor, ki ni izpostavljen sončni svetlobi.Mastna koža je prijaznejša do parfumov, saj naravna olja zadržujejo vonjave. Če imate suho kožo, to najprej nahranite, šele potem odišavite. 

Parfum nanašamo na tople dele telesa – vrat, popek, predel med prsmi, zapestje, za koleni, notranja stran komolca. Tako se dišava razširi po celem delu telesa in se obdrži ves dan. Lahko pa se držite tudi nasveta znamenite Coco Chanel – odišavite se tam, kjer si želite poljubov!Odišavite tudi lase in tako povečajte intenzivnost omamnih vonjav: najbolje je, da parfum ali popršite ali nakapate na krtačo in si z nekaj potegi pričarate opojnost. Previdno! Parfumi lahko vsebujejo alkohol, ki pa bo izsušil vaše lase, zato ga popršite z najmanj desetcentimetrske oddaljenosti in ne pretiravajte s količino. Lahko pa dišavo tudi popršite predse, potem pa zakorakate v dišeči oblak. Malce potratna, a učinkovita metoda.

In še nasvet: če ne želite dragocene stekleničke nositi ves dan v torbici, si odišavite nekaj vatiranih paličic in jih zaprite v vakuumske vrečice, tako lahko poskrbite za osvežitev, ko jo potrebujete.