To potrjuje tudi nedavna raziskava inštituta Mediana za blagovno znamko Loka Special,  ki razkriva vse o zadržkih slovenskih potrošnikov pri sprejemanju novega, drugačnega in boljšega. Tudi številni znani Slovenci so pogosto tarče predsodkov. Svojim oboževalcem so jih razkrili ob skodelici kave Loka Special, ki je po izboru slovenskih potrošnikov turške kave okus številka 1, ob tem pa priznali, da tudi oni kdaj sodijo po videzu in prvem vtisu. Kot pravijo, dobre kave ne prepoznaš le po videzu, zato je čas, da damo priložnost novim stvarem, kar so storili sami.

Iskrene izpovedi o tem, kaj drznega so naredili kljub predsodkom in zadržkom, so z nami delili priljubljena pevka Tanja Žagar, profesionalni borec in trener Denis Porčič Chorchyp ter mlada ustvarjalka in voditeljica Maja Pinterič.

Vsi so dvomili v njen uspeh
»Tanja, skoraj nemogoče je, da bi po devetih letih v najstniški skupini Foxy Teens lahko karkoli naredila tudi kot solistka,« so mnogi govorili Tanji Žagar, ko se je pred petnajstimi leti odločila za samostojno pot. Kot nam je zaupala, takrat tega ni razumela, a je nato spoznala, da bi se, če to ne bi bila njena zgodba, tudi sama najbrž srečala z enakimi predsodki.

Tudi nedavna raziskava je pokazala, da kar dobri dve tretjini Slovencev pravijo, da ne marajo tveganj, saj so jim všeč že preverjene stvari. Vendar pa to ni razlog, da ne bi poskusili česa novega –  že en sam trenutek trenutek drznosti vam namreč lahko spremeni življenje. S tem se strinja tudi Tanja, prejemnica številnih nagrad, ki dokazujejo, da je bila njena odločitev prava.

Je balet res samo za ženske?
Območje udobja je lahko nekaj časa zelo prijetno, za osebno rast je treba narediti korak več, pravi profesionalni borec in trener Denis Porčič Chorchyp. Kljub temu, da se dnevno ukvarja s tipično moškimi športi, si je pred leti drznil poskusiti balet, nato pa je navdušil tudi v priljubljeni plesni oddaji, kjer je pokazal svojo nežnejšo plat ter sebi in drugim dokazal, da je lahko življenje zunaj območja udobja izjemno zanimivo. 


Balet in ples na splošno nista le ženski področji in tudi raziskava je namreč pokazala, da se s trditvijo, da se z njima praviloma ukvarjajo le ženske, delno ali v celoti strinja le še dobra tretjina Slovencev.

Pogum za skok v neznano
Mlada ustvarjalka in voditeljica Maja Pinterič pa je priznala, da si do nedavnega ni upala preizkusiti adrenalinskih dogodivščin. Kot skoraj polovica Slovencev se je namreč tudi ona večino časa ukvarjala z enakimi prostočasnimi aktivnostmi in vse dokler je v to ni prisililo delo, ni nameravala poskusiti česa novega. Tako pa je nekega dne skočila s padalom in ugotovila, da so takšne izkušnje izjemno zabavne in zdaj je ponosna, da se je spopadla s svojimi strahovi in prepričanji. Kot pravi, je včasih treba preizkusiti kaj novega.

Spregovorite o predsodkih ob skodelici okusne kave
Blagovna znamka Loka kava je s skrbno izbrano mešanico kave Loka Special navdušila na slepem testu turških kav in pridobila naziv okus številka 1 po izboru slovenskih potrošnikov kave (vir: Mediana, 2020, Posamezni slepi test na potrošnikih kave. Več na: www.lokakava.si). Z naravnimi notami čokolade so tradicionalni Loka kavi dodali le ščepec novosti, ki bo znanim doživetjem dodala nekaj zapeljivega. Dobre kave ne prepoznaš le po videzu, zato potisnite predsodke na stran, poskusite nekaj novega in uživajte v okusu kave Loka Special, na katero prisegajo številni znani Slovenci.