Dolga pot na Japonsko mu je zbistrila misli in pomagala do novega odličnega rezultata. Peter Prevc je tako vrhunsko formo znova našel tik pred začetkom svetovnega prvenstva, napad na sam vrh pa je napovedal že v kvalifikacijah, kjer je bil z naskokom najboljši. Prvo serijo je končal na tretjem mestu za Maciejem Kotom in Nemcem Andreasom Wellingerjem, v finalu pa je kljub slabšim razmeram prikazal odličen skok in prevzel vodstvo. Wellinger je zaostal in bil na koncu četrti, Kot je izenačil Prevčev uspeh in si tako prislužil prvo zmago v karieri, tretji pa je bil Avstrijec Stefan Kraft, ki je tako napovedal boj za veliki kristalni globus. 

Med ostalimi Slovenci sta točke osvojila le še Anže Semenič in Anže Lanišek, Domen Prevc, naš letošnji adut, pa je bil šokantno zadnji. Tudi drugi letošnji asi se danes niso izkazali, vodilni v svetovnem pokalu, Poljak Kamil Stoch, je bil denimo šele 18. Peter se je uvrstil na tretje letošnje stopničke (enkrat je bil tretji, bron pa je osvojil tudi na ekipni tekmi) in nanizal že 22. zmago v svetovnem pokalu ter že četrto v nizu v Saporu. V noči na nedeljo bo na tem prizorišču še ena tekma.

Še skok v domače Ljubno: zmagala je Norvežanka Maren Lundby, med Slovenkami pa se je najbolje odrezala Ema Klinec, ki je osvojila odlično 5. mesto. Maja Vtič je bila 10., Špela Rogelj 13., Eva Logar 17., Urša Bogataj pa 22.