Maribor je v pričakovanju karavane svetovnega pokala alpskih smučark, ki se bodo na Mariborskem Pohorju merile 1. in 2. februarja na veleslalomu in slalomu za 55. Zlato lisico. Proga je danes po pričakovanjih dobila tudi zeleno luč, ki jo je prižgal snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze Markus Maier.

Pohorski smučarski spektakel bo letos jubilejen, saj bodo pripravili že petdeseto tekmovanje za svetovni pokal. Letos je v programu novost, da je veleslalom že v petek, in sicer zaradi odhoda tekmovalk v nedeljo na svetovno prvenstvo na Švedsko. Lisica se letos vrača domov, potem ko so lani zaradi slabih snežnih razmer tekmovanje morali preseliti v Kranjsko Goro, na progo moškega svetovnega pokala, kjer tekmujejo na Pokalu Vitranc.

Dogodek pa bo za obiskovalce še posebno spektakularen, saj bo po lanski odsotnosti zaradi poškodbe v domačem Mariboru nastopila tudi prva slovenska lisička. Ilka Štuhec bo kljub natrpanemu urniku tekmovala na petkovem veleslalomu. Prirediteljiem in obiskovalcem Zlate lisice se torej obeta pravo zimsko športno doživetje, Ilka pa se lahko nadeja tudi dobrega rezultata, saj je pred dvema letoma prav na domači tekmi z 10. mestom v slalomu in 14. mestom v veleslalomu dokazala, da ji tehnične discipline niso tuje.