Ženske mnogo skrbneje izbirajo pravi trenutek in ustrezen prostor, orgazem ni nujno končni cilj, predvsem pa po večini ne potrebujejo erotičnih revij ali filmov za vzburjenje. Preberite si še nekaj zanimivih dejstev o ženski masturbaciji!

Sama pride hitreje do vrhunca. V povprečju si morajo ženske dalj časa prizadevati za orgazem – a le v dvoje. Takrat običajno potrebujejo od petnajst do dvajset minut predigre za stimulacijo klitorisa, a če je sama, vse poteka mnogo hitreje. Najverjetneje zato, ker se takrat posveča zgolj sebi in točno ve, kaj ji ustreza in kaj ne. Ženska lahko pri samozadovoljevanju doseže vrhunec že v treh minutah!Masturbirajo dokaj redko. Ženske se v nasprotju moškimi samozadovoljujejo le občasno: statistike kažejo, da jih 10 odstotkov redno masturbira, povprečno trikrat na teden, 38 odstotkov enkrat na mesec, ostale pa izjemno redko ali nikoli. Pri moških jih kar četrtina seže v spodnjice trikrat na teden, več kot 50 odstotkov pa najmanj enkrat na mesec. Podatki so najverjetneje tudi rezultat družbenih predsodkov, zaradi katerih so spolno ozaveščene ženske pogosto označene kot izprijene, pa tudi dejstva, da moški začnejo z masturbacijo že v zelo zgodnji dobi, kmalu po desetem letu, medtem ko je ženske v povprečju prvič okusijo po dvajsetem.

Pomembne so okoliščine. Ko ga zagrabi, ga bo zgrabil in opravil svoje – tako največkrat velja za moške, toda ženske se samozadovoljevanju posvetijo povsem drugače. Temeljito in natančno, ustvarijo si prijeten ambient, morda prižgejo sveče, vklopijo mirno glasbo ali pa se namočijo v vroči kopeli. Potrebujejo mir, zato se samozadovoljevanja skoraj gotovo ne bodo lotile, če niso same doma!

Dotikajo se nežno. Moška masturbacija je običajno hitra in intenzivna, storilnostno naravnana, ženska pa je povsem drugačna. Dotiki so mnogo nežnejši, uglašeni z razpoloženjem in občutji; z roko se igrajo, raziskujejo in preizkušajo – kajti vedo, da ima klitoris kar dvakrat več živčnih končičev kakor penisova glavica, zato je ščegetavček izjemno občutljiv tudi za najnežnejši, komaj zaznaven dotik.Raziskujejo celo telo. Moški se osredotočijo zgolj na eno orodje, ženske pa v masturbacijo rade vključijo celo telo. Igrajo se z ustnicami, vratom, lasmi in prsmi, celim mednožjem ter stegni.

Orgazem ni končni cilj! To je verjetno največja razlika med moško in žensko masturbacijo: moški se primejo v roke z enim samim namenom, ženskam pa je bistveno, da se dotikajo, vzburjajo in ljubkujejo svoje telo. Se posvečajo same sebi in uživajo v trenutkih samote.

Ko pa doživijo vrhunec, ga bodo najverjetneje tudi ponovile. Moški se pač morajo sprijazniti, da jim ejakulacija povsem izčrpa telo in dokončno zaključi masturbacijo. Ko je konec je konec, takrat so običajno razpoloženi le še za dremež. Tudi pri ženskah je orgazem fizične narave, a se telo po njem ne obnavlja tako dolgo, tako da lahko enemu vrhuncu kaj kmalu sledi še drugi. Pa še tretji.