Predstavitvena informacija

Oblikujte novi nasmeh s terapijo Invisalign v zagrebški polikliniki IMED

Poliklinika Imed je vodilna regionalna zasebna poliklinika, ki se osredotoča na obraz, čeljust in usta, pri čemer so na specialistični ravni pokriti vsi segmenti.
Fotografija: FOTO: Depositphotos
Odpri galerijo
FOTO: Depositphotos

Dejavnost poliklinike Imed združuje maksilofacialno, rekonstrukcijsko in plastično kirurgijo, zobozdravstvo in zobotehnični laboratorij.

Poliklinika Imed že od ustanovitve leta 2009 svojim pacientom zagotavlja vrhunsko storitev. Njeni strokovnjaki so se izobraževali in strokovno izpopolnjevali na Hrvaškem in v tujini, redno pa se udeležujejo tudi strokovnih kongresov kot udeleženci in predavatelji.

Nenehno izobraževanje strokovnega osebja poliklinike Imed in profesionalnost zdravniškega tima ter sodobna tehnologija omogočajo vrhunsko storitev v polikliniki. Za kakovostno in hitro storitev skrbi osem specializiranih ambulant pod eno streho in lasten laboratorij. V polikliniki Imed je v središču dogajanja pacient. Strokovnjaki Imeda skrbijo za multidisciplinaren, a hkrati tudi individualen pristop k vsakemu pacientu.

Ker k nam prihajajo pacienti iz celotne regije, smo v polikliniki Imed poskrbeli, da dobijo vrhunsko storitev in mesto okrevanja, da se lahko v zelo kratkem času vrnejo v svoje vsakdanje življenje.

FOTO: Poliklinika Imed
FOTO: Poliklinika Imed

Ortodontija

Vodja oddelka za ortodontijo je prof. dr. Sandra Anić Milošević, profesorica na Stomatološki fakulteti Univerze v Zagrebu. Profesorica Anić Milošević se že vrsto let ukvarja z znanstvenim in kliničnim delom ter polepša nasmehe pacientov, ki prihajajo k njej z vsega sveta. Za njo je na stotine uspešno rešenih najtežjih ortodontskih anomalij. Več primerov si lahko ogledate na naši spletni strani.

Ortodontija je specializirana disciplina dentalne medicine, ki se ukvarja s popravljanjem nepravilnega položaja zob in medčeljustnega razmerja. Razlogi za napačno poravnavo zob in čeljusti so številni: genetika, vztrajni mlečni zobje, prezgodnja izguba mlečnih zob, pomanjkanje ali presežek stalnih zob itd.

V IMEDU uporabljajo najsodobnejše ortodontske naprave in tehnike, najpogosteje pa se pacienti odločajo za fiksno ortodontsko terapijo z estetskimi ali kovinskimi nosilci, v zadnjem času pa se povečuje tudi povpraševanje po terapiji Invisalign.

FOTO: Poliklinika Imed
FOTO: Poliklinika Imed

Kaj je Invisalign?

Terapija Invisalign je revolucija v ortodontiji, pri kateri standardne nosilce nadomestijo prozorne opornice, izdelane natančno po vaši meri. Najbolj sofisticirana tehnologija omogoča zdravniku prikaz 3D virtualnih modelov, s pomočjo katerih izdela natančen načrt terapije, ki vključuje vse faze sprememb položaja zob in prikaz končnega pričakovanega rezultata po končani terapiji. Po natančnem časovnem načrtu terapije se izdela določeno število opornic, ki se menjavajo, pri čemer postopoma premikajo zobe in delujejo nanje s horizontalno in vertikalno silo ter jih po potrebi tudi rotirajo, odvisno od posamezne terapije. Opornice so prozorne, kar jim daje veliko prednost pred klasičnimi nosilci, za doseganje najboljših rezultatov pa jih je priporočljivo nositi od 20 do 22 ur na dan.

Prednosti:

  • skoraj neviden
  • lahko ga odstranite ter umijete zobe in zobni aparat, kadar koli želite
  • lahko jeste vse, saj ga med jedjo vzamete iz ust
  • zahteva manj obiskov ortodonta
  • brez neprijetnih kovinskih žic in nosilcev kot pri klasičnem fiksnem aparatu
  • računalniška 3D animacija poteka terapije in končnega rezultata pred samim začetkom terapije
  • terapijo izdela in izvaja ortodont z opravljenim posebnim Invisalign izobraževanjem

FOTO: Poliklinika Imed
FOTO: Poliklinika Imed

Trajanje:

Odvisno tudi od anomalije, vendar običajno krajše od klasične terapije s fiksnim aparatom.

Videz:

Invisalign je najbolj neviden zobni aparat, saj je sestavljen iz popolnoma prozornih folij, ki jih menjavate vsaka dva tedna. Pacient nosi vsako opornico dva tedna, nato zamenja z naslednjo. Brez žic in nosilcev!

Praktičen, neboleč in namenjen enostavni odstranitvi.

Kako pogosto moram obiskovat ortodonta?

Z Invisalignom lahko preoblikujete svoj nasmeh in poravnate zobe z manj obiski pri ortodontu, zaradi česar je to idealna terapija za paciente, ki živijo v tujini ali pogosto potujejo.

Kako jesti z opornicami?

Pri jedi se opornice odstranijo in shranijo v posebno škatlo, ki jo prejmete ob izročitvi aparata. Po jedi si umijete zobe in plastiko ter vrnete opornice nazaj v usta. Ne bi moglo biti bolj priročno!

Postopek:

Je zelo preprost. Z diagnostiko začnemo v enem obisku, po sedmih dneh pa vam na zaslonu prikažemo celoten potek terapije in končni rezultat. Po odvzemu odtisov ali skeniranju zob ortodont v programski opremi ustvari virtualni načrt terapije, v katerem vam še pred začetkom terapije lahko pokažemo, kako bodo zobje videti na koncu.

Komu je namenjen?

Vsem, ki si želite lep nasmeh z najsodobnejšo tehnologijo. Invisalign je primeren za otroke in odrasle.

Ali česa ne smem jesti?

Ne. Zravnajte zobe, oblikujte nov nasmeh in se pridružite 3,5 milijona zadovoljnih pacientov, ki so opravili terapijo Invisalign. Invisalign je zaščiteno ime in je nastal kot rezultat dolgoletne raziskave ter je najbolj zanesljiv in učinkovit sistem, ki je daleč pred konkurenco.


Naročnik oglasne vsebine je poliklinika IMED

V prodaji

Ne spreglejte