Pri prehrani LCHF kar najbolj zmanjšamo vnos ogljikovih hidratov, beljakovin zaužijemo toliko, da pokrijemo fiziološke potrebe, preostalo zapolnimo z maščobami. Večinoma uživamo živila, kot so avokado, jajca, maslo, losos, mastne kose mesa, olivno olje, lešnike in makadamije, masten sir in podobno ter zelenjavo. Kruha, riža, testenin, krompirja in podobnih stvari ne vključujemo v jedilnik. Čeprav bomo hujšali, ne bomo lačni. Želja po sladicah, picah in podobni hrani, bogati z ogljikovimi hidrati, bo postajala vse bolj oddaljen spomin. Zmanjšalo se bo število obrokov in tudi obseg pasu. Odvečna trebušna maščoba je namreč leglo nevarnih vnetnih procesov, temeljev številnih bolezni. Posledice zdravega prehranjevanja bodo vidne tudi pri povečani mentalni agilnosti in boljši koncentraciji. Ne boste več nenehno utrujeni, brez energije in slabovoljni.

Iz knjige Bemumast 2: LCHF-recepti za vsak dan avtorjev Jakoba Polajžarja ter Staše in Gašperja Groma smo za vas izbrali jedilnik.


PIŠČANČJE-ZELENJAVNA MUČKALICA



MALICA V KOZARCU 



ČOKOLADNA PANAKOTA