Vagini nekatera živila koristijo, druga jih lahko škodujejo, zato ni vseeno, kaj jemo, tudi kar zadeva žensko spolovilo. Preberite si, kaj priporočajo strokovnjaki!

Navadni jogurt. Bogat s kalcijem in beljakovinami, povrhu pa še probiotik, kar pomeni, da vsebuje zdrave bakterije lactobacillus acidophilus, ki pomagajo ohranjati ustrezni pH v vagini. Tako je možnost za vnetje, ki jo povzroča glivica candida, manjše. Pomagata tudi kislo zelje in kefir.Brusnični sok. Dober je za mehur, a tudi za vagino. Vendar pozor, številni izdelki vsebujejo preveč sladkorja, kar zmanjšuje učinkovitost brusničnega soka, zato velja previdnost pri nakupu.

Ingverjev čaj. Študije kažejo, da ingver izjemno učinkovito blaži boleče krče med menstruacijo. V tistih dneh bi si zato ženske morale pripraviti čaj iz koreninice ingverja, ki jo nastrgajo v vrelo vodo in po petnajstih minutah spijejo zdravilni napitek.Voda. Je vir življenja in tudi zdravja vagine. Pripomore k boljši prekrvavitvi, kar bi morale upoštevati predvsem ženske, ki so nagnjene k suhosti spolovila, in zato popiti najmanj osem kozarcev vode na dan.

Vsekakor pa bi se morale izogibati slaščicam. Košček temne čokolade lahko pomaga pri blaženju predmenstrualnega sindroma, pretirano uživanje slaščic pa spodbuja razmnoževanje glivic in zatorej tudi vnetij. Škodljiv je tudi alkohol, ki prav tako spodbuja razmnoževanje glivic, lahko pa tudi okrepi menstrualne krče.