Limona 

Kozarec tople vode z limono zjutraj na tešče odlično pomaga spodbuditi prebavo in prečistiti organizem, obenem pa blaži napade lakote, spodbuja zdravo telesno težo in ustvarja alkalno okolje, ki pomaga uravnotežiti pH-telesa. Le en kozarec svežega limoninega soka izpolni tudi priporočen dnevni vnos vitamina C, kar je zlasti dobrodošlo jeseni, ko se začne obdobje prehladov in viroz.

Mandlji 

Pogosto jemo čisto prehitro in ob tem pozabljamo, da je žvečenje izjemno pomembno – pravzaprav je to prva stopnja prebavljanja, saj se začnejo takrat izločati encimi in sokovi, ki skrbijo za pravilno prebavo. 25 g mandljev vsebuje 3,5 g balastnih snovi, poleg tega pa še veliko maščobnih kislin omega-3 in vitamin E. Mandlji vsebujejo obilo magnezija, zato so zelo dobri za prebavo. Magnezij namreč optimizira funkcijo želodca in črevesja. 

Marelice 

Marelice vsebujejo obilo vlaknin, zato delujejo proti zaprtju in nas hitro nasitijo. Veliko kalcija in magnezija v njih obenem zmanjšuje tveganje za osteoporozo. Zaradi malo kalorij pa v zmernih količinah tudi ne redijo. Marelice imajo ogromno vitamina A pa tudi precej vitamina C, zato blagodejno vplivajo na nohte, lase, kožo in imunski sistem. Najboljše so poleti, seveda lokalne in sveže, jeseni pa jih nadomestijo posušene.

Suhe slive 

Slive vsebujejo ogromno antioksidantov, več kot drugo sadje. Učinkovito in naravno odpravljajo težave z zaprtjem, kar je znanstveno dokazano, ter pomagajo pri odvajanju strupenih snovi iz telesa. Vsebujejo ogromno pomembnih hranilnih snovi, kot so vitamina C in K ter minerala baker in kalij. Koristne so za tiste, ki imajo težave z ledvicami, jetri, revmo ali protinom. Njihova pozitivna lastnost je tudi, da jih lahko uživamo posušene. Vendar pa s suhimi slivami nikar ne pretiravajmo, saj vsebujejo precej sladkorja in se zlahka zredimo. Pest je ravno prav. Pri trdovratnejši zaprtosti pa jih zvečer namočimo v vodo. Zjutraj pojejmo sadeže in popijmo tekočino. Zagotovo bo pomagalo!