V koga pa ste bili vi zatreskani? Razkrivamo najbolj poželjive igralce romantičnih filmov in nanizank, da, na vrhu sta Julia Roberts in Richard Gere.

Film Čedno dekle je tako najboljša romantična komedija vseh časov, so izbrali Avstralci v nedavni raziskavi, čista klasika, pojasnjujejo. In tako sta tudi glavna igralca, ki ju je uspešnica utrdila na prestolu najbolj dobičkonosnih hollywoodskih igralcev, postala junaka fantazij številnih navadnih smrtnikov in še vedno veljata za najbolj poželjiva igralca romantičnih komedij. Na drugem mestu me damami kraljuje večna Prijateljica, Jennifer Aniston, ki se je kljub številnim uspešnim vlogam na velikem platnu ljubiteljem filma in televizije najbolj vtisnila v spomin kot zmedena Rachel. Na tretjem mestu je legendarna Audrey Hepburn, ki je očarala v Zajtrku pri Tiffanyju, sledita pa ji Sandra Bullock (Ko si spal) in Meg Ryan (Ko je Harry spoznal Sally in Romanca v Seattlu).  

Z moško glavno vlogo je poleg Gera kot romantik navdušil še pokojni Patrick Swayze (Umazani ples), ki je zasedel drugo mesto, sledijo mu Hugh Grant (Štiri poroke in pogreb, Dnevnik Bridget Jones, Notting Hill in Pravzaprav ljubezen), Robert Redford (Veliki Gatsby in Nespodobno povabilo) in pa Ryan Gosling (Beležnica in Ta nora ljubezen). V okvirčku si poglejte še seznam najboljših romantičnih komedij vseh časov po izboru Avstralcev. 


Najboljši romantični
1. Čedno dekle
2. Pravzaprav ljubezen
3. Ko je Harry spoznal Sally
4. Dnevnik Bridget Jones
5. Štiri poroke in pogreb
6. Počitnice
7. Notting Hill
8. Romanca v Seattlu
9. Zajtrk pri Tiffanyju
10. Beležnica