Si predstavljate službo, v kateri delodajalec ne le da ceni vaš trud in vztrajnost, temveč vas za dobro delo nagradi – s križarjenjem?

Zaposlenim pri Bertch Cabinets, ameriškem podjetju, ki proizvaja omarice, se tako ni treba bati ledeno mrzle zime v Iowi, saj bodo že v prvih dneh januarja odrinili na križarjenje po Karibskem morju. »Na pot bomo krenili 8. Januarja. Najprej s čarterskim poletom proti Miamiju, kjer bomo prenočili v hotelu s petimi zvezdicami, potem pa z avtobusom proti pristanišču, kjer nas čaka križarska ladja,« je medijem zaupal direktor podjetja Gary Bertch. Kar 800 zaposlenih v uspešnem podjetju, ki bo za teden dni mirno zaprlo vrata in ustavilo proizvodnjo, bo tako povsem brezplačno uživalo na sanjskih počitnicah, ki so nagrada za visoko zastavljene, a z veliko predanosti dosežene poslovne cilje. Nagrado jim je nadrejeni obljubil že ob začetku leta kot spodbudo za trdo delo, in ker je mož beseda, je zaposlene tik pred božično-novoletnimi prazniki razveselil z odlično novico. »To potovanje ne bi bilo mogoče brez zvestih in marljivih delavcev, ki so zaslužni za naš uspeh,« je še prijazno in hvaležno povedal Bertch, ki bi ga mirno okronali z nazivom delodajalca leta. 

In še, takšna nagrada ni prva: podjetje za izdelavo omaric je svoje zaposlene doslej razveselilo že večkrat, prvič leta 1989, ko so se odpravili na izlet v mehiški Acapulco. Po vsakem uspešnem poslovnem letu je sledil skupni izlet vseh zaposlenih, leta 2005, ko je Bertch Cabinets udarila gospodarska recesija, pa je nastopil dolg predah. »Zdaj smo spet v sedlu,« je še pristavil ponosni direktor, ki se že veseli prihodnjih uspehov.