Konkurenca na letošnji Evroviziji je bila precej huda, kar se je odražalo tudi na lestvici po glasovanju žirij iz 41 držav. Prvi trije so si bili tesno za petami. Sloveniji sta Poljska in Češka podelili po 10 točk, pohvalo pa so nam s točkami izrazile še žirije iz Portugalske, Azerbajdžana, Španije, Litve, Gruzije, Grčije in Finske. Zala in Gašper sta v prvem delu glasovanja zbrala 46 točk. Mesta je nato precej premešalo glasovanje gledalcev, ki so Sloveniji namenili 59 točk in vzpon na odlično 13. mesto.

Nizozemci so nazadnje prehiteli Švedsko in domov odnesli že na stavnicah napovedano zmago. Na drugo mesto se je uvrstila Italija, na tretje Rusija. Do desetega mesta so si sledile še: Švica, Norveška, ŠVedska, Azerbajdžan, Severna Makedonija, Avstralija in Islandija.

Zala Kralj in Gašper Šantl sta se na evrovizijskem odru dobro odrezala in pesem izpeljala brez napak. Njuna balada Sebi je bila ena izmed redkih pesmi na letošnji Evroviziji, ki je delovala nežno in umirjeno. Čeprav se je ponovno veliko pesmi vrtelo okoli ljubezni, jih je več izpostavilo tudi moč žensk in boj za njihov glas.

Čeprav so se poskušali organizatorji izogibati politiki, je vseeno prišlo do nekaj provokacij. Islandija je med glasovanjem ljudstva število prejetih točk pozdravila s palestinsko zastavo in v dvorani požela glasne žvižge. Politiki pa se ni izognila niti Madonna, ki so ji mnogi očitali, da z nastopom na evrovizijskem odru podpira izraelsko politiko proti Palestini. Kraljica popa je med novim singlom Future dva plesalca opremila z izraelsko in palestinsko zastavo, ki sta se proti "prihodnosti" sprehodila objeta.