Georgios Kyriacos Panayiotou znan pod imenom George Michael se je v srca mnogih poslušalcev usidral z uspešnicami skupine Wham!, kjer je kot član dvojca pričel svojo kariero, nato pa še s solo ustvarjanjem. Vključno z zadnjim albumom Symphonica, ki ga je izdal leta 2014, je Michael v svojem življenju prodal preko 100 milijonov albumov, glasbeno pa je bil dejaven skoraj štiri desetletja.

Star komaj 53 let je že pred petimi leti komaj preživel pljučnico. V zgodnjem popoldnevu božičnega dne pa je na svojem domu umrl mirne smrti, se glasi sporočilo njegovega medijskega predstavnika. Vzrok smrti za zdaj še ni znan, vendar pa policija ne sumi čudnih okoliščin.

Pevca bodo vsekakor v lepem spominu ohranili tudi svetovni glasbeniki, z mnogimi je namreč uspešno sodeloval in ustvaril priljubljene hite. Novica je potrla tudi glasbenika Eltona Johna, ki je Michaela štel za dobrega prijatelja in s katerim sta pripravljala dokumentarni film Freedom (premiero naj bi doživel marca prihodnje leto) o sedaj pokojnem ustvarjalcu.