Vprašajte strokovnjaka

Z ženo sva se odtujila, ker jo zanima le še denar

Pišem vam, ker ne razumem, kaj se dogaja z mojo ženo. Poročena sva dve leti, otrok še nimava. Oba imava dobri službi, finančno sva preskrbljena. Ko sva se poročila, sva se preselila v novo stanovanje. Vse je tako, kot si je želela. Trudim se vedno znova, da bi bila zadovoljna, ona pa kaže le naveličanost in nezadovoljstvo. Za obletnico poroke sem ji podaril nakit, a ji ni bil všeč. Zamenjala ga je za drugačnega, a tudi s tistim, ki ga je sama izbrala, ni zadovoljna. Edino denar ji še kaj pomeni. Svoji mami ne dovoli, da bi ji kupovala darila ob rojstnem dnevu in podobnih priložnostih, vzame le kuverto z denarjem. Nič je ne veseli, vsa gospodinjska dela so ji odveč, zato jih prepušča meni. Sprašujem jo, kaj ji je, a mi odgovarja, da je vse v redu. Želim si, da bi imela otroka, ker upam, da bi se ob njem spremenila. To sem ji že večkrat povedal, vendar pravi, da še ni čas za to. Zaprla se je vase in se odtujila. Kako naj rešim najino zvezo?

David s Primorske

Zakon lahko rešita le skupaj

Zakon bosta lahko rešila le skupaj. Vi sami ne morete narediti veliko. Postavljeni ste pred zahtevno nalogo pridobiti ženo za sodelovanje. Dokler ne bo spoznala, kaj se vama dogaja, da se čedalje bolj razhajata in vaju lahko reši le pogovor in vedno znova pogovor, do takrat ni prav dosti upanja za izboljšanje in ponovno zbližanje.

Iz pisma ne izvemo ničesar o vaši ženi, le dejstva o sedanjem stanju, zato je težko ugibati, kaj se z njo dogaja. Pravite, da je bila pred leti popolnoma drugačna. Morda je imela o skupnem življenju drugačna, nerealna pričakovanja, ki se niso uresničila. V vsakdanjem življenju in vajini zvezi ne doživlja zadovoljstva. Življenje je zanjo pusto in dolgočasno, ker ne vidi lepote v majhnih vsakdanjih rečeh. Darila imajo zanjo le materialno vrednost in nič več, zato ji največ pomeni denar. Z materialnega vidika ima vse in za nič se ji ni treba truditi ali prizadevati, zato tega, kar imata, ne ceni. Tudi vi ne ravnate prav, ker se vedete kot hišni pomočnik, in ne kot partner in mož.

Njena dolžnost do nje same pa tudi do vas je, da vam odgovori na vaša vprašanja, ne pa da kar vegetira v svojem svetu. To ji odločno povejte. V skupnem življenju naj bi partnerja živela drug z drugim, v tem je smisel, ne pa drug mimo drugega, tako kot vidva. Vaša žena mora najti najprej stik sama s seboj, šele potem ga bo lahko z vami. Poskusite odkriti, kaj se je zgodilo, morda gre za kakšen dogodek, ki ste ga spregledali, ona pa se je ob tem zaprla sama vase. Mogoče je, da ste tudi vi deloma odgovorni za stanje, kakršno je. Premislite o svojih dejanjih in vedenju do nje.

Vaše mnenje, da bi otrok rešil vajin odnos, je povsem zgrešeno. Njeno ravnanje v tem primeru je bolj zrelo in odgovorno kot vaše. Prav ima, ko pravi, da zdaj še ni čas za otroka. Če se otrok rodi v urejen in ljubeč odnos med partnerjema, potem je kot pika na i in ju le še bolj poveže. Če pa se odnos krha in sta si partnerja čedalje bolj tuja, ju otrok ne bo povezal. V tem primeru bi bil nepotrebna žrtev, kot se v življenju prepogosto dogaja. Vprašajte se, kaj lahko dasta otroku partnerja, ki ne zmoreta urediti svojega odnosa. Tega lahko oživita in uredita le vidva, če je ostalo vsaj še malo žerjavice, ki bi lahko spet zagorela.

Svetujem vama, da si poiščeta pomoč strokovnjaka, ki vama bo na tej poti pomagal.

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE