Preveč želodčne kisline
Ležimo na trdni podlagi tako, da sta nogi skupaj in v položaju navpično navzgor slonita ob steni. Zadnjica in spodnji del hrbta sta enakomerno podložena z blazinami. Nekaj minut bodimo v tem položaju, medtem ko počasi premikamo stopali gor in dol ter ju vrtimo v obe smeri.

Glavobol
Stanovanje dobro prezračimo in spijmo kozarec vode. V ležečem položaju imejmo enako podložen ves hrbet do pasu in glavo. Oči si pokrijmo s spalno masko ali jih prevežimo z ruto. Roki sta sproščeni ob telesu. Globoko dihamo, štejemo do deset, nato ju osemkrat nežno dvignemo z dlanmi, obrnjenimi proti tlom, kot bi mahali s krili.
Krčne žile
Lezimo na hrbet, eno nogo stegnimo proti nebu in stopalo ujemimo v kravato, šal ali ruto. Držimo deset sekund in enako ponovimo z drugo nogo. Po osmih ponovitvah dvignemo še obe nogi skupaj in ju prav tako iztegnjeni zataknimo za tekstilno oporo. Nato nogi pokrčimo in objemimo ter v tem položaju ostanimo še deset sekund.

Nizek krvni tlak
Stojmo široko razkoračeni in se z zgornjim telesom spustimo naprej proti tlom. Imejmo iztegnjen hrbet in roke, dlani pa položimo plosko na tla, tako da gledano od strani s telesom oblikujemo obliko strehe. Položaj glave naj z iztegnjenim vratom sledi liniji hrbta. Vztrajajmo najmanj petkrat po pet sekund.

Visok krvni tlak
Na tla sedimo s pokrčenimi razširjenimi nogami v meditativnem položaju. Zravnajmo hrbet, za katerim sklenemo roki. Počasi ju dvigujemo, kolikor visoko gre, in pri tem ne pozabimo temeljito dihati. Po osmih ponovitvah roki položimo na koleni v klasični jogijski položaj, ko sklenemo kazalec in palec. Zaprimo oči in pomislimo na kaj, kar nam prikliče nasmeh.
Bolečine v križu
Medtem ko stojimo z nogama skupaj, iztegnemo roki navpično navzgor in ju kar najbolj poravnani sklenemo nad glavo, tako da sta dlani obrnjeni navzgor, ramena pa potiskamo navzdol. V tem položaju vztrajajmo približno deset sekund, nato roki stresemo in enako ponovimo še šestkrat. Ponovimo, tako da hkrati sonožno krčimo noge.

Nespečnost
Ob steni naredimo stojo na glavi ali se postavimo nanjo le na rokah, če znamo. Ponovimo trikrat. Nato izvedimo položaj, ko ležeč na tleh zadnjico prislonimo na oblazinjen stabilen stol in nogi iztegnemo navzgor. Počakamo osem sekund. Potem stol odrinemo in v zraku vrtimo nogi, kot bi kolesarili, in hkrati v mislih preštevajmo ovčke.Tesnoba
Stoječ z nogami rahlo narazen stegnimo roki navzgor, kot bi se želeli s prsti dotakniti neba. Stopajmo oziroma zibajmo se s prstov na pete. Glava in vrat sta iztegnjena, ramena potiskajmo navzdol. Po nekaj ponovitvah roki sklenemo nad glavo, kot bi molili, in stiskajmo dlani skupaj; vsakič štejmo do šest. Ponavljajmo, dokler ne začutimo, da smo se vsaj malo sprostili.