Ustanoviteljici znamke Rebeka Vegelj in Jelena Šangarelo sta v sodelovanju s socialnim podjetjem Zavod Korak Naprej Murska Sobota in okoljevarstveno nevladno organizacijo Balkan River Defence ustvarili nov izdelek Melon & Lime, ki ima poleg svoje ekološke sestave še bolj zeleno noto. Meditacijska blazinica je narejena iz naravnih materialov (bombaž in lan) in polnjena z odpornimi luščinami v Sloveniji pridelane ajde ter opremljena s pametno tehnologijo, ki prinaša brezplačne meditacijske vaje, od vsake prodane blazinice pa bodo 5 evrov namenili ohranjanju pretočnih in neoporečnih balkanskih rek. 

Zakaj meditirati na blazinici? 

Meditacijska blazinica zagotovi udobno sedenje v meditacijski drži, saj privzdigne zadnjico nad višino kolen in s tem poskrbi za optimalno vzravnano hrbtenico in tako zmanjša pritisk na boke, kolena in gležnje, ter na ta način pomaga doseči daljšo in bolj učinkovito meditacijo. Pametna tehnologija na blazinici Melon & Lime pa s pomočjo brezplačne aplikacije omogoča še dostop do meditacij, dihalnih tehnik, položajev restorativne joge in vinyasa flow joge. 

Dovršeni kos pohištva 

Rebeki in Jeleni je, kot pri barvitih podlogah za jogo, ki prav tako vsebujejo pametno tehnologijo, tudi pri oblikovanju blazinice bilo pomembno, da je končni izdelek tako ekološki kot estetski. Minimalistična meditacijska blazinica se bo s svojim minimalističnim slogom vsekakor podala v vsak dom, kjer ne bo videti kot še en navaden telovadni pripomoček, ki ga je treba skrivati, ampak se bo zlila z ambientom in vabila k meditativnemu posedanju ter pobegu od vsakodnevnih skrbi.