Woody Allen ima težave z iskanjem založnika za svoje avtobiografsko delo. Po pisanju The New York Timesa se razlog skriva v obtožbah, ki so lani ponovno zaokrožile v javnosti, da je pred 25 leti spolno zlorabil svojo posvojenko Dylan Farrow. Časniku so razlog potrdile štiri velike založniške hiše, nekaj založb, ki želijo ostati anonimne, pa ni hotelo niti prebrati poslanega gradiva. Vprašanje, zakaj se otepajo Allenovega rokopisa, je na pet ameriških založniških hiš, HarperCollins, Hachette, Macmillan, Simon Schuster in Penguin Random House, nasovila tudi francoska tiskovna agencija AFP, a odgovorov zaenkrat še ni dobila, prav tako ne odgovora od avtorjevega agenta. 

Oskarjevec se sooča z obtožbami gibanj, kot sta Me Too in Time's Up, da je v 90. letih spolno zlorabil svojo posvojenko Dylan Farrow, ki je imela tedaj sedem let. Kljub temu, da Allen dejanje zanika in da tudi na kliniki za spolno zlorabljene otroke ter pristojni za socialno varstvo otrok niso odkrili nobenih dokazov, da je deklico kakorkoli zlorabil, so obtožbe vzbudile val ogorčenja pri igralskih kolegih. Kar nekaj se jih je odreklo sodelovanju z njim. 

Režiser je vajen družbe hollywoodskih lepotic, ki v njegovih filmih vedno zasedajo fatalne vloge.

Zvezdnikov ugled se je še bolj omajal lani, ko je za argentinsko televizijo Canal 13 ironično izjavil, da bi lahko bil sam predstavnik gibanja #MeToo, s katerim da je povezan zaradi zgolj ene obtožbe ženske - Mie Farrow, s katero se je ločeval. Allen je namreč javnosti predstavil zgodbo, da je bila Dylan Farrow ranljiva deklica, ki jo je užaljena Mia Farrow pregovorila v to, naj svojega krušnega očeta predstavi kot spolnega izprijenca. 

Woody Allen je že 21 let poročen s Soon Yi, posvojenko njegove nekdanje partnerke Mie Farrow.

V začetku leta je Allen sprožil tožbo proti Amazonu, trdeč, da je tehnološki velikan zaradi omenjenih obtožb prelomil pogodbo o štirih filmih, ki jo je podpisal leta 2017. Po TV seriji z Allenom in igranim filmom Wonder Wheel Amazon ni objavil filma A Rainy Day in New York (Deževni dan v New Yorku), prvega iz štiridelnega sporazuma. Sojenje - Allen toži Amazon za 68 milijonov dolarjev - bo prihodnje leto, še piše AFP.