Štiri smernice, s katerimi ne morete zgrešiti

Zimska pravljica

Vaše stanovanje se bo napolnilo z nežnostjo, mladostjo in svežino. Drevescu se bodo čudovito podale modre, bele in srebrne zvezdice in bunke, ki bodo v soju hladno modre svetlobe prava paša za oči. V okrasitev vključite še gozdne živali, kot so jelenčki, sove, zajčki, in odeje iz umetnega krzna, ki predstavljajo sneg. Za piko na i dodajte še viseče steklene okraske in vaze in vaša zimska pravljica se lahko začne.

Zlati barok

Prelivajoči se zlati odtenki v kombinaciji z elegantno belo barvo bodo pričarali bogastvo tonov. Za prefinjen glamur poskrbite z malimi svetlečimi okraski in steklenimi dodatki, kot so vaze in svečniki. Smrečica v beli barvi naj se šibi pod težo zlata in okraskov. K njej se najbolje podajo lučke, ki žarijo v toplo rumeni barvi. Poleg zlatih in dekoriranih bunk ne pozabite še na okraske iz prozornega stekla ter bele zvezdice in snežinke. Tu velja zlato pravilo – čim več zlate.

Retro nostalgija

Retro stil bo prava izbira za romantike. Če pobrskate po podstrešju, boste gotovo naleteli na mnogo zanimivih predmetov iz preteklosti. Smrečico okrasite z roza okraski v kombinaciji z belo smetanasto barvo in zlato v odtenku šampanjca. Okraski, ki se jim pridružujejo najdbe s podstrešja, so lahko iz umetnih materialov, kovine ali stekla. Prevladujejo naj bunkice, srčki, zvezdice in zavite spirale. Najlepše lučke bodo klasične rumene. Ostane vam le še, da se prepustite nostalgiji in se zasanjate v praznike.

Pozdrav Božičku

S klasično postavitvijo boste najbolj razveselili otroke, ki nestrpno pričakujejo snežinke, božič in darila. Dodaten čar boste dosegli, če za božično drevesce izberete košati bor in ga popestrite z dodatki iz narave (storži, šipek, bodika …), lesenimi okraski, z velikim številom raznih figuric in figuric gozdnih živali. Bunke na njem naj bodo rdeče in poslikane. Tako boste poskrbeli za iskrice v otroških očeh; vaše goste pa naj že na vhodnih vratih pričaka pozdrav – adventni venček iz tekstila ali naravnih materialov, ki ga lahko krasi napis »Dobrodošli«.

Darila za vsak okus

Nakup daril za najdražje je poleg organiziranja prazničnih druženj gotovo največji izziv in zalogaj, zlasti za tiste, ki imajo vse in ničesar ne potrebujejo. A tudi njih lahko presenetimo z drobno pozornostjo, na primer z lepimi, toplimi izdelki iz lesa, ki so tudi praktični za uporabo. Tistim, ki se radi zadržujejo v kuhinji, vedno prav pridejo kuhinjski pripomočki, kot so posoda ali razni aparati. Skupaj s tem jim lahko ponudite še simpatičen dodatek – vašo družbo ob skupnem kuhinjskem podvigu. Zahtevnejši bodo najbolj zadovoljni z darili, ki jim olajšajo vsakodnevno življenje – mali gospodinjski aparati za čiščenje in vzdrževanje doma, aparati za osebno nego ali kaj iz zabavnega audio in video programa. Najlažje pa je morda izbrati nekaj, kar sproži otroško veselje, pa naj bodo to zabavna plešoča figura, sobni okraski, mehka odeja, Božičkova kapa, skodelica, škatle in zabojčki.

Vse na enem mestu

Več o letošnjih smernicah okraševanja skupaj z ugodnimi in domiselnimi prazničnimi skrivnostmi od okraskov do daril najdete na www.merkur.si/praznicni, kjer si izberete svoje božično drevesce – jelko, bor ali smreko iz umetne mase v zeleni, beli ali črni barvi – in novoletne lučke; privlačne na pogled so tudi notranje in zunanje svetlobne figure in motivi ter svetlobne zavese in cevi. Vzdušje pa bo še lepše, če boste dom začinili s prisrčnimi dekorativnimi dodatki.