Nemški Garmisch-Partenkirchen je danes gostil peti ženski smuk v svetovnem pokalu alpskega smučanja, na katerem pa je zobe znova pokazala rekorderka Lindsey Vonn.

Američanka je tako znova  nesporno dokazala, da je po poškodbi pridobila nekdanjo formo. S štartno številko 17 je odločno krenila na progo in vseskozi postopno pridobivala dragocene stotinke ter nazadnje v cilju s prvega mesta zmagovito spodnesla Švicarko Laro Gut. Ta je sicer odlično opravila s progo in s štartno številko 9 odločno prevzela vodstvo, in vse je kazalo, da se bo veselila svoje prve smukaške zmage letos – dokler ni na progo krenila Američanka, ki si je tako prismučala že svojo 77. zmago v svetovnem pokalu in se tako še približala absolutnemu rekordu legendarnega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki drži 86 zmag.

V smuku se je odlično odrezala tudi naša Ilka Štuhec, ki je bila osma – če upoštevamo, da si je na včerajšnjem treningu poškodovala gleženj, je to zanesljivo odličen dosežek, s katerim se je še utrdila na prvem mestu v smukaškem seštevku in tretjem v skupnem  seštevku svetovnega pokala. Jutri bo na nemškem prizorišču še superveleslalom. Pestro je bilo tudi na ženski skokih v japonskem Zau, kjer je znova slavila Juki Ito in že drugič premagala rojakinjo Saro Takanaši in se tako prepričljivo uvrstila v boj za letošnji veliki kristalni globus. Na tekmi je točke osvojilo vseh šest Slovenk, najboljša pa je bila Ema Klinec na šestem mestu, Maja Vtič je bila deseta.