Vojvodinja Meghan po poroki s princem Harryjem uživa vesoljno priljubljenost in nič čudnega ni, da se marsikatero podjetje želi okoristiti z omembo njenega imena. Proizvajalec Keto Weight Loss shujševalnih tablet pa je šel tako daleč, da si je izmislil kup izjav, ki naj bi jih o teh čudežnih tabletah dejala vojvodinja, ter celo ponaredil njene fotografije in glas, ki so jih vključili v oglase zanje. Med drugim naj bi Meghan shujševalne tablete pomagale izgubiti nosečniške kilograme po rojstvu Archieja, vojvodinja pa naj bi celo stala za njihovo iznajdbo. Po njihovih trditvah naj bi Meghan že več kot desetletje na svojih potovanjih po svetu raziskovala, katere organske sestavine delujejo shujševalno. Podjetje je v svojih oglasih navajalo tudi, da je vojvodinja z iznajdbo shujševalnih tablet uresničila svoje dolgoletne sanje, a da kraljeva družina z britansko kraljico Elizabeto II. na čelu ne odobrava njene nove poslovne poti, saj naj bi jo ta odvračala od drugih kraljevih dolžnosti. 

Proizvajalec shujševalnih tablet je v oglasu uporabil lažne fotografije vojvodinje.

Harryjevi soprogi je ob takšnih natolcevanjih kakopak prekipelo in kraljeva palača je podala izjavo, da nič od navedenega ni resnično, kar je še najbolj zaskrbljujoče pa je to, da proizvajalec shujševalnih tablet več kot očitno zavaja javnost z izdelkom, ki obljublja lažne rezultate. Meghan, ki sicer o skrbi za svojo postavo javno ne govori že odkar je spoznala Harryja, je glede prehranjevanja in rekreiranja veliko bliže navadnim smrtnikom kot marsikatera hollywoodska zvezdnica. Čeprav je bilo o njenih dietah v medijih zapisanega že marsikaj, med drugim tudi to, da je le rastlinsko hrano in zavrača vse živalskega izvora, je vojvodinja že večkrat dokazala, da je meso vsekakor na njenem jedilniku. Ko jo je Harry zaprosil za roko, sta denimo pekla celega piščanca, v času nosečnosti pa si je med intervjujem z nekdanjo ameriško prvo damo Michelle Obama za septembrsko številko britanskega Voguea privoščila piščančje takose. 

Skrivnost vojvodinjine zavidljive postave se očitno skriva v telovadbi, a za razliko od denimo Viktorijinih angelčkov, dinastije Kardashian in superfit pevk kot je Jeniffer Lopez se Meghan ne poti vsak dan v fitnesu. Leta 2016 je za ameriško revijo Best Health razkrila, da rada izvaja jogo, pilates in teče, aktivnosti pa je ne ohranjajo le fit, posveča se jim, ker ji zbistrijo možgane. »Včasih se zgrozim že ob misli na telovadbo,  a takrat se opomnim, kako dobro se bom počutila po njej. Skoraj evforično!« je dejala. 


Dobro počutje je torej na prvem mestu vojvodinje, četudi imaš kakšen kilogram preveč. Zakonca Sussex sta to dokazala v mesecu maju, ko sta se v sklopu svoje kampanje za duševno zdravje odločila podpreti dve znani Britanki Bryony Gordon in Jameelo Jamil, ki sta znani po tem, da javno razširjata pozitiven odnos do telesa. Da bi se morali prenehati obremenjevati z malenkostmi, ker je v življenju še toliko bolj pomembnih stvari, pa je Meghan izpostavila tudi v septembrskem Vogueu, katerega gostujoča urednica je. Na straneh modne biblije se je odločila objaviti zapis angleškega pisatelja Matta Haiga, ki nosi naslov »Sporočilo s plaže« in gre takole: »Živjo. Tukaj plaža. Ustvarjena sem od valov in morskih tokov. Sestavljajo me obrušeni kamenčki. Stojim ob morju. Tukaj sem že milijone let. Obstajam že od zore življenja. In nekaj vam imam za povedati. Ne brigajo me vaša telesa. Sem plaža. Dobesedno dol mi visi. Ni mi mar za vaš ITM. Ne gane me, da so vaše trebušne mišice vidne drugim ljudem. Vseeno mi je.« 

»Moja najljubša misel in opomin, na to, kaj šteje poleti ... ali katerikoli letni čas,« je pisateljevo misel podčrtala Meghan. 


Preberite še: 

- O Slovenki, ki je pustila službo in si s fotoaparatom ustvarila novo

- Zakaj jajc ne smemo razbijati na robu posode