Slovenijo zastopajo brata Peter in Domen Prevcem, Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Anže Lanišek. Včeraj so fantje na finalu sezone svetovnega pokala na ekipni tekmi zasedli peto mesto, za tretjeuvrščeno Poljsko so zaostali več kot 50 točk.


Spodbudni Robert Kranjec.


Spoštovanja vreden rezultat, peto mesto na svetovni lestvici, so kanček zasenčila pričakovanja mnogih, ki so po lanskih neverjetnih uspehih tudi letos pričakovali same presežke. O včerajšnji tekmi je Peter Prevc povedal, da je sicer ranila njegov ponos, a boja še ne preda: "Sam tako daleč kot Kraft in Stoch ne bi mogel, čeprav sem lani kar iz rokava stresal dolge polete. Potem pa so se še šalili, že tako ti sezona ne gre, potem pa so ti še rekord vzeli. Jezi me, ker ne morem popraviti tega, da mi gredo med poletom smuči na rob in niso vodoravno, ker tako zmanjšujem površino smuči in krajšam let. Želim si, da bi v nedeljo prebil ta zid na 225 m, se bom potrudil po najboljših močeh in upam, da mi tudi uspe."


PREBERITE ŠE: Planica 2017: brez stopničk, a z zvenečimi imeni.


Leteči Peter Prevc.


Da je včeraj bolj lovil prave občutke, kot rezultate, se je strinjal tudi brat Domen Prevc: "Povprečne skoke sem opravil, sem pa napredoval od petka, dobivam občutke. V Planico je prišlo tudi veliko ljudi, lepo je bilo, a skakalnico še tipam. V nedeljo grem ponovno na zalet, kar bo telo naredilo pa bo, se ne obremenjujem. Iz dneva v dan imam daljše polete, malo bom moral počakati na odlične razmere in bomo videli, kaj bo. Na začetku se je veter še menjal, bilo je turbulentno, spodaj pa je bil veter konstanten. Razmere so bile zelo podobne za vse. Sem bil pa kar malo 'fovš' ob rekordih, ker je treba priti sem s pravo formo in si potem lahko obetaš rekordne daljave."


Rekorder letalnice Kamil Stoch.Tekmovalci danes ne bodo šli na nož, Avstrijec Kraft je z zmago na prvi posamični tekmi praktično že osvojil zmage v skupnem seštevku sezone. Njegov edini tekmec Poljak Kamil Stoch, ki je bil peti, ima pred zadnjo tekmo zime že 86 točk zaostanka. Poljak bi moral v torej danes zmagati, če bi želel osvojiti globus, ob tem pa bi moral biti Kraft nižje od 16. mesta. Dvakratni svetovni prvak Kraft je tik pred zmago tudi v seštevku poletov. Zbral je 345 točk in teoretično ga lahko prehiti le še Nemec Andreas Wellinger, ki pa kljub drugemu mestu v petek zaostaja že za 92 točk. Poljska pa si je tudi že praktično zagotovila prvo mesto v pokalu narodov. Slovenci že nekaj časa nimajo možnosti, da bi se vpletli v boj za mali ali veliki globus; branilec skupne zmage Peter Prevc je v seštevku poletov šesti, za drugim Wellingerjem zaostaja za 97 točk, za tretjim Stochom pa 78 točk in ima le majhne možnosti, da bi osvojil odličje. V skupnem seštevku je deseti, Domen Prevc pa šesti in sedmi v poletih.