Drugačen svet je naslov singla, a drugačen svet imamo in zelo ga občutimo tudi v resničnem življenju. Balladero nas prek pesmi popelje nekam, kjer ga doslej nismo srečevali. Če ste mislili, da ste od Balladera, klavirju zapriseženega pisca skladb kot so Zlati časi, Če bi, Le bdi in druge radijske uspešnice, slišali že vse, je čas, da pazljivo prisluhnete znova!

V novem singlu Drugačen svet, ki je nastal v sodelovanju z mladim, odličnim producentom Žanom Serčičem, se v polni synth-pop opravi z barvitim navdihom 80-ih Balladero smelo sprašuje o drugačnem svetu, ki nas v teh dneh, mesecih in prelomnem letu 2020 obdaja z mračno tančico negotovosti. 

Plesno zapeljane skladbe niso Balladerova stalnica. A v času, ki nas precej neprizanesljivo tišči k tlom, je po besedah avtorja treba ohraniti drznost in zagon, spremeniti ustaljene vzorce, se pogumno podati izven cone udobja ter zaplesati z izzivi, ki so pred nami. Skladba Drugačen svet je del novega materiala v nastajanju, ki napoveduje izid tretje plošče v naslednjem letu. Izdajo singla tokrat spremlja besedilni videospot izpod rok zagrebške video ustvarjalke Sare Gregorič, nosilni vizual pa je delo prekmurskega umetnika in grafičnega oblikovalca Maja Medena

Balladero sicer tudi v tem, za ustvarjalce neprijaznem času, kot številni drugi glasbeni kolegi vztraja in ostaja aktiven, letošnje leto pa je zanj navkljub oviram in spremembam nasploh polno izjemnega dogajanja. Ob koncu poletja je s Slovenskim mladinskim orkestrom pod vodstvom Žive Ploj Peršuh predstavil opus izbranih Balladero skladb v žlahtni simfonični preobleki, z aranžmaji Matije Krečiča. V družbi gostov Jadranke Juras in Emkeja so ekskluzivni koncerti potekali v okviru 68. mednarodnega Festivala Ljubljana in ptujskega festivala Dnevi poezije in vina. Tudi v jesen je Balladero vstopil delovno in s polno vnemo, a je bilo za 19. oktobra napovedano gostovanje v oddaji Izštekani na Valu 202, kjer bi z 12-člansko orkestrsko zasedbo in številnimi gosti predstavil presek svoje glasbene kariere in nekatere novosti, zaradi razglašene epidemije začasno odpovedano in prestavljeno na bolj ugoden čas.  

Skladbi Drugačen svet naj bi kmalu sledil še uradni videospot in tudi drugi singli, ki jih je Balladero med drugim znova zaupal tudi Uweju Bossertu, kitaristu skupine Reamonn in so-snovalcu ter producentu druge dolgometražne plošče Perfect You, albuma leta 2016 po izboru 24ur.com. Med prihajajočimi skladbami pa je tudi vnovično sodelovanje z italijanskim kitarskim mojstrom Lorenzom Cortijem (za Balladera je posnel že prvo ploščo Club Deuce) in premierno s kitarskim virtuozom Petrom Deklevo.