Marsikdo opaža, da je naš stik z naravo kot večnim napajalnikom naše življenjske sile čedalje bolj okrnjen. Marsikje pravzaprav že povsem pretrgan. Prav posebej prelomno je bilo glede tega leto 2008, ko je homo sapiens tudi uradno postal urbana vrsta, saj od takrat več Zemljanov biva v mestih kot na podeželju. In cena, ki jo za to plačuje celotna civilizacija, je z vsakim letom hujša. »Brez skrbi, ne bom vam ukazala, da zabrišite svoj pametni telefon čez slap!« je v svoji imenitni knjigi strnila svoj namen Florence Williams: »A pomembno je na glas povedati, kako korenito so se spremenila naša življenja, ker se zapiramo med štiri stene in grbimo pred računalniškimi zasloni kakor obsedeni!« Knjiga je pred kratkim izšla tudi v slovenskem jeziku.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!