Zato naj bo na jedilniku (ali pa v sokovniku kot okusen dodatek smutiju) pogosteje, svetujejo nutricisti, ki zeleno opevajo celo kot naslednico čudodelnega ingverja. Tudi zelena namreč deluje protivnetno, zmanjšuje občutek napihnjenosti, učinkovito znižuje tudi krvni pritisk.



Zelena pomaga uravnavati tudi zdravo raven holesterola v krvi in preprečevati bolezni srca, uživanje zelene vsak dan pa zagotavlja tudi vnos priporočljivih vlaknin, s katerimi si lajšamo prebavo, in ker vsebuje zelo malo kalorij, ohranjamo zdravo telesno težo. Tako dragoceno stebelce kot zeleni listi vsebujejo veliko vode in elektrolitov, pozitivno deluje tudi na delovanje jeter, skrbi za zdravje oči, ostri um in neguje kožo, poudarjajo strokovnjaki. 


S svežim sokom iz zelene lahko telo sproti odrešujemo vseh strupov, če ga uživamo vsak dan, menijo strokovnjaki, kar bo vsekakor dobrodošlo v prihajajočih decembrskih dneh. Seveda pa je sok priporočljiv tudi občasno, kar tako, za zdravje in okus! Priprava pa ne bi mogla biti preprostejša: zajeten šop listov stisnemo v sokovniku in takoj spijemo. Napitku seveda lahko dodajamo tudi druge sestavine, a zelena je po mnenju mnogih najučinkovitejša, ko je sama.