Žele iz jerebike in jabolk

Jerebika je danes pozabljen sadež a na severu Evrope iz nje še vedno kuhajo izredno dragoceno marmelado ali žele. Prefinjeno trpkega okusa se odlično poda k divjačini ali opečenemu kamamberju.

Sestavine

  • 500 g jagod jerebike
  • 500 g jabolk
  • 400 ml jabolčnega soka
  • 1 vaniljev strok
  • 500–600 g želirnega sladkorja 2 : 1

Priprava

  1. 1Sveže nabrane jagode jerebike moramo zamrzniti za vsaj 1–3 mesece. Dlje ko so v zamrzovalniku, boljšega okusa bodo.
  2. 2Jagode jerebike, drobno narezana jabolka in podolžno prerezan vaniljev strok na šibkem ognju kuhamo v jabolčnem soku približno 10 minut. Potem pretlačimo skozi cedilo.
  3. 3Sadno kašo stehtamo in zmešamo z želirnim sladkorjem. Zavremo in po 4 minutah predenemo v pripravljene kozarce.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE