Začinjena marmelada iz češenj in popra
Sezona češenj se je pričela. Stojnice so polne zapeljivega rdečega sadja, ki je iz dneva v dan sočnejše. Privoščite si jih nemudoma, saj 15. junija namreč goduje Vid, ki jih je sit, takrat pa se od sladkih češenj tudi poslovimo. Če jih bomo vkuhali v slastne shranke, pa nas bodo razveseljevale še do mrzle zime.
![Fotografija:](/media/images/20250130/1946558.2e16d0ba.fill-800x450.jpg)
Odpri galerijo
1 kg sladkih češenj (lahko vzamemo 800 g češenj in 200 g višenj)
1 žlica zrnc zelenega popra
4 cl kisa iz rdečega vina
50 ml portovca
noževa konica svežega pimenta (klinčkovega popra)
noževa konica mletega cimeta
250 g sladkorja za želiranje (za razmerje 2 : 1).
Češnje zmešamo z vsemi sestavinami in pustimo stati od tri do štiri ure. V primernem loncu jih damo na štedilnik in med stalnim mešanjem pustimo, da zavrejo. Vrejo naj tri ali štiri minute. Nato marmelado vlijemo v čiste, vroče kozarce, dobro zapremo in jih na glavo obrnjene pustimo, da se ohladijo. Marmelada se odlično poda k divjačini, govejim pečenkam in trdemu siru.
Češnje zmešamo z vsemi sestavinami in pustimo stati od tri do štiri ure. V primernem loncu jih damo na štedilnik in med stalnim mešanjem pustimo, da zavrejo. Vrejo naj tri ali štiri minute. Nato marmelado vlijemo v čiste, vroče kozarce, dobro zapremo in jih na glavo obrnjene pustimo, da se ohladijo. Marmelada se odlično poda k divjačini, govejim pečenkam in trdemu siru.
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.