Višnjevi mafini
Višnje so osnovna sestavina številnih slastnih domačih sladic. Sploh ko si zaželimo nekaj lahkega, sočnega, a vendarle sladkega. Tokrat ponujamo recept za mafine, s katerimi bomo zanesljivo razveselili svoje brbončice in pa tudi navdušili morebitne goste. Uporabimo lahko sadje iz kompota ali zamrznjene višnje.
Odpri galerijo
3 skodelice moke
1/2 skodelice sladkorja
vaniljev sladkor
pecilni prašek
žličko sode bikarbone
3 jajca
1/2 skodelice olja
1,5 skodelice mleka
kozarec višnjevega kompota
V skledi zmešamo moko, sladkor, vaniljev sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono. V drugi skledi zmešamo jajca, olje in mleko. Suhe sestavine primešamo mokrim, premešamo z metlico in na koncu dodamo še odcejene višnje. Modelčke premažemo z maslom in potresemo z drobtinami ter nadevamo z maso. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in kolačke pečemo 25 do 30 minut. Ponudimo lahko še tople ali hladne. Namesto vloženih višenj lahko uporabimo zamrznjene.
Catering Vivo, Fužinski grad
V skledi zmešamo moko, sladkor, vaniljev sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono. V drugi skledi zmešamo jajca, olje in mleko. Suhe sestavine primešamo mokrim, premešamo z metlico in na koncu dodamo še odcejene višnje. Modelčke premažemo z maslom in potresemo z drobtinami ter nadevamo z maso. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in kolačke pečemo 25 do 30 minut. Ponudimo lahko še tople ali hladne. Namesto vloženih višenj lahko uporabimo zamrznjene.
Catering Vivo, Fužinski grad
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.