Višnjevi mafini

Višnje so osnovna sestavina številnih slastnih domačih sladic. Sploh ko si zaželimo nekaj lahkega, sočnega, a vendarle sladkega. Tokrat ponujamo recept za mafine, s katerimi bomo zanesljivo razveselili svoje brbončice in pa tudi navdušili morebitne goste. Uporabimo lahko sadje iz kompota ali zamrznjene višnje.
Fotografija:
Odpri galerijo

3 skodelice moke 1/2 skodelice sladkorja vaniljev sladkor pecilni prašek žličko sode bikarbone 3 jajca 1/2 skodelice olja 1,5 skodelice mleka kozarec višnjevega kompota
V skledi zmešamo moko, sladkor, vaniljev sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono. V drugi skledi zmešamo jajca, olje in mleko. Suhe sestavine primešamo mokrim, premešamo z metlico in na koncu dodamo še odcejene višnje. Modelčke premažemo z maslom in potresemo z drobtinami ter nadevamo z maso. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in kolačke pečemo 25 do 30 minut. Ponudimo lahko še tople ali hladne. Namesto vloženih višenj lahko uporabimo zamrznjene.

Catering Vivo, Fužinski grad

V prodaji