Velika slovenska kuharica

Mačji jeziki

Slovenska kulinarična zakladnica premore nešteto jedi, ki so jih kuhale že naše prababice, babice in mame. Recepti zanje so šli od ust do ust, pred 150 leti pa so bili prvič zbrani v Veliki slovenski kuharici, ki je do danes doživela že 30 izdaj. Preizkusite recepte, ki s pomočjo te kuharske biblije že desetletja prehajajo iz roda v rod.

Sestavine

  • 33 dag masla
  • 1/4 kg sladkorja v prahu
  • 1/8 l beljakov
  • 40 dag moke
  • 6 dag kokosove masti
  • 1/4 kg nugata ali čokoladnega namaza z lešniki
  • 6 dag jedilne čokolade
  • žlica olja

Priprava

  1. 130 dag masla penasto umešaj, postopoma dodajaj sladkor v prahu in čvrst sneg iz beljakov. Rahlo vmešaj moko.
  2. 2Zmes daj v dresirno vrečko in na pekač, prekrit s papirjem za peko, nabrizgaj paličice.
  3. 3Peci pri 190 °C od 6 do 8 minut.
  4. 4Za nadev stopi kokosovo mast in primešaj nugat ali čokoladni namaz z lešniki. S tem namaži pečene paličice in jih po dve in dve zlepi.
  5. 5Polovičke pomoči v čokoladni obliv, za katerega v vodni kopeli stopi čokolado in jo zmešaj s preostalim maslom (3 dag) in oljem.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE