Umešana jajca s slanino, papriko in bučkami
Tako bogato in hranljivo pripravljena jajca so lahko tudi hitra malica ali kosilo.
Odpri galerijo
3 g kokosovega olja
35 g slanine
tri manjša jajca pašne reje
1/3 rdeče paprike
1/4 večje bučke
30 g masla
20 g naribanega ementalca
sol
poper
koprc
Na ponvi segrejemo kokosovo maslo. Na enem delu ponve prepražimo papriko in bučke, na drugem slanino. Ko je slanina zapečena, dodamo jajca in mešamo, dokler ni zapečeno. Zraven sodijo še začimbe, ki jih postrežemo k jedi. Ko je ta že na krožniku, povrhu posujemo še nariban sir in koščke masla.
Gašper Grom, dipl. dietetik, svetovalec za prehranjevanje z LCHF/ketogeno dieto
Na ponvi segrejemo kokosovo maslo. Na enem delu ponve prepražimo papriko in bučke, na drugem slanino. Ko je slanina zapečena, dodamo jajca in mešamo, dokler ni zapečeno. Zraven sodijo še začimbe, ki jih postrežemo k jedi. Ko je ta že na krožniku, povrhu posujemo še nariban sir in koščke masla.
Gašper Grom, dipl. dietetik, svetovalec za prehranjevanje z LCHF/ketogeno dieto
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.