Tradicionalna paradižnikova juha

Takoj ko se vroči dnevi začnejo poslavljati, nam vse bolj prija topla jedača na žlico, ki že na prvi pogled požene kri po žilah. To med drugim velja za jedi s sočnim rdečim paradižnikom, ki vsebuje veliko vitamina C in bistveno pripomore k zdravju srca in ožilja.
Fotografija:
Odpri galerijo

40 dag paradižnika 1 l slanega kropa 1 žlica maščobe 1/2 korenčka 1 peteršiljeva korenina 1/2 čebule 8 dag riža 2 nageljnovi žbici 1 list zelene
V kropu skuhajte paradižnike in nageljnove žbice. Posebej na maščobi spražite čebulo, narezano na lističe, korenček, peteršilj in list zelene. Ko se zelenjava zmehča, zalijte s paradižnikovo vodo; nato vse vlijte k paradižnikom, da še malo vre. Pretlačite in precedite ter zakuhajte riž.

Vir: Jedi na žlico, s. Felicita Kalinšek. Cankarjeva založba

V prodaji