Testenine s svežim kozjim sirom in paradižnikom
Posebna lastnost kozjega mleka je, da je lahko prebavljivo in zato zelo zaželeno pri ljudeh, ki imajo intoleranco na kravje mleko. Izdelki iz kozjega mleka se zadnja leta pogosteje pojavljajo tudi v vsakodnevni prehrani.

Odpri galerijo
200 g svežega kozjega sira
150 g paradižnika
2 žlici oljčnega olja
2 stroka česna
400 g testenin
sol, origano
Paradižnik in česen prepražimo na oljčnem olju ter dodamo svežo kozjo skuto. Še vroče prelijemo po testeninah ter potresemo z origanom.
Enostavna priprava jedi iz ovčjega in kozjega mleka ter izdelkov; Kmetijska založba, d. o. o., Slovenj Gradec, 2018
Paradižnik in česen prepražimo na oljčnem olju ter dodamo svežo kozjo skuto. Še vroče prelijemo po testeninah ter potresemo z origanom.
Enostavna priprava jedi iz ovčjega in kozjega mleka ter izdelkov; Kmetijska založba, d. o. o., Slovenj Gradec, 2018
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.