Svinjska ribica kot prigrizek

Kakovosten kos mesa moramo spoštovati in iz njega narediti najboljše, je prepričan Dušan Belšak, priznani kuhar z več kot 37-letnimi izkušnjami. Ne smemo ga s prekuhavanjem ali prepekanjem osiromašiti vsega dobrega. S pravilno kombinacijo živil pa bomo z lahkoto izvabili slastne okuse.
Fotografija:
Odpri galerijo

1 kg svinjskih ribic 3 sveže hruške 3 banane 20 suhih sliv brez koščic 30 tankih rezin pancete sol poper maslo olivno olje 10 dag gorgonzole
Ribice narežemo na pet mm debele kolobarje, rahlo potolčemo, malo posolimo in popopramo. Banane olupimo, narežemo na širino pancete široke kolobarje, ovijemo s panceto in prebodemo z zobotrebcem. Hruške olupimo, zrežemo na srednje velike kose, dodamo košček gorgonzole in zavijemo s panceto ter tudi prešpilimo. S preostalo panceto zavijemo suhe slive, jih postavimo na ribico, zavijemo in prebodemo z zobotrebcem. Če nam zmanjka sliv ali pancete, improviziramo. Vzamemo dve ponvi. V eno prilijemo olje, v drugi raztopimo maslo. V vročem olju spečemo ribice, v maslu pa najprej opečemo banane, nato pa še hruške. Vse zložimo na krožnik, po želji lahko zamenjamo zobotrebce z dekorativnimi špisi. Zraven postrežemo opečen kruh. Na mizo postavimo staran balzamični kis.
za 10 oseb
Meso s tradicijo, Dušan Belšak, Kmečki glas, 2013

V prodaji