Pomlad

Špargljeva pita

Pomladno prebujenje je v polnem teku, obujeno veselje do življenja kot nalašč za nabiranje svežih vitaminov. Primorske goščave, domovina grenkih rastlinic, obljubljajo lep izlet in zdravo večerjo. Šparglji niso le okusni, temveč telesu koristni. Bogati so z rudninami, pripomorejo k čiščenju telesa in boljši presnovi ter vsebujejo veliko kalija, magnezija in fosforja. Delujejo protivnetno in antioksidativno, nič čudnega torej, da so jih v Indiji velik del zgodovine uporabljali v zdravilne namene. Poiskali smo nekaj preprostih receptov, za sproščen zaključek pomladnega dne.

Sestavine

  • 340 g narezanih divjih špargljev
  • 240 g čedarja ali podobnega sira
  • 240 ml sladke smetane
  • 3 velika jajca
  • sol in poper po okusu
  • čajna žlička masla

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 210 stopinj Celzija.
  2. 2Pokuhamo šparglje do mehkega, odcedimo in pustimo počivati.
  3. 3Zmešamo jajca, smetano, nariban sir, sol in poper, do gladke mase.
  4. 4Enakomerno vmešamo šparglje.
  5. 5Pekač za pito namastimo z maslom ter vanj vlijemo pripravljeno maso.
  6. 6Pečemo približno pol ure, da skorja porjavi in pita rahlo naraste.
  7. 7Malce ohladimo, nato narežemo na kose.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE