Špargljeva kremna juha z lososovimi žepki

Divji šparglji veljajo za idealno hrano tistim, ki imajo težave s preveliko telesno težo. Pomagajo odstraniti vse, kar se je čez zimo slabega nabralo v telesu, pa še tako slastni so. Odlično se podajo k lososu.

Sestavine

  • 400 g divjih špargljev
  • oljčno olje
  • 1 srednje velika čebula
  • zelena
  • por
  • 1 l piščančje ali zelenjavne osnove
  • 0,5 dcl belega vina
  • muškatni orešček
  • luštrek
  • 4–6 žlic kisle smetane
  • 1 rumenjak
  • drobnjak
  • 100 g dimljenega lososa
  • 100 g skute
  • ščepec kopra
  • 200 g listnatega testa
  • sol in poper

Priprava

  1. 1Najprej pripravimo lososove žepke. Za nadev zmešamo skuto s soljo, poprom in ščepcem kopra. Iz listnatega testa izrežemo kroge in jih napolnimo z nadevom, na katerega položimo koščke dimljenega lososa. Žepke zapremo in pečemo v pečici pri 180 stopinjah, da se zlato rumeno zapečejo.
  2. 2Medtem pripravimo juho. Na oljčnem olju popražimo sesekljano čebulo, dodamo na kolobarje narezane šparglje in očiščeno narezano zelenjavo. Ko je zelenjava prepražena, jo zalijemo z juho.
  3. 3Skuhano zelenjavo zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko kremno juho. Dodamo sol, poper, muškatni orešček, malo luštreka in belo vino.
  4. 4Nato pripravimo legir, s katerim bomo zgostili juho. V skodelici gladko razmešamo smetano, rumenjak in drobno narezan drobnjak. Mešanici prilijemo nekaj žlic vroče špargljeve juhe. Gladko razmešamo in med mešanjem zlijemo v vročo juho. Po legiranju juha ne sme več vreti. Zraven postrežemo sveže pečene lososove žepke.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE