Preproste poletne sladice

Bi vam prijalo nekaj sladkega? Preizkusite katero izmed teh dveh preprostih in hitro pripravljenih sadnih sladic, ki sta vedno primerni za poobedek, popoldansko razvajanje ali nedeljski piknik na vrtu. Namesto s sadnim sokom ju lahko za odrasle pripravimo tudi z vinom, če pa pri roki nimamo svežega sadja, sta prav tako okusni z zamrznjenim.
Fotografija:
Odpri galerijo

Sladica iz gozdnih sadežev 



Potrebujemo (za dva): 350 g mešanih gozdnih sadežev, 100 ml rdečega grozdnega soka, 50 g sladkorja, 25 g jedilnega škroba, 125 g smetane, vaniljevo aromo in poljuben okras.

PripravaGozdne sadeže očistimo in operemo. Grozdni sok in 100 ml vode zavremo, dodamo 200 g gozdnih sadežev, jih na hitro prevremo in pustimo pokrite stati 10 minut. Nato jih pretlačimo ali zmeljemo z električnim mešalnikom, sadni kaši prilijemo toliko vode, da dobimo 375 ml, in dodamo 40 g sladkorja. Jedilni škrob zmešamo z dvema žlicama hladne vode, vmešamo v sadno kašo in kuhamo dve minuti. Malo ohlajeni zgoščeni kaši dodamo preostale gozdne sadeže, nadevamo v skodelice in postavimo na hladno. Smetano stepemo, dodamo preostali sladkor in vaniljevo aromo ter z njo okrasimo desert.


Breskve s kremo iz pinjenca 



Potrebujemo (za štiri): 5 listov bele želatine, 400 ml pinjenca, sok limone, 50 g sladkorja, zavitek vaniljevega sladkorja, 4 breskve, 200 g sladke smetane, 2 žlički nasekljanih pistacij in 4 vejice melise za okras.

Priprava: Želatino namočimo. Pinjenec zmešamo z limoninim sokom, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Želatino ožamemo in po navodilih raztopimo, zmešamo z dvema žlicama pinjenca in vmešamo med preostali pinjenec. Postavimo na hladno. Breskve olupimo in narežemo na krhlje. Zložimo jih v desertne kozarce, nekaj krhljev shranimo za okras. Ko začne pinjenec želirati, vmešamo smetano (4 žličke pustimo za okras), jo nadevamo čez breskve in postavimo za 2 uri na hladno. Desert okrasimo z narezanimi krhlji breskve, smetano, pistacijami in meliso.

V prodaji