Počasi pečene sardele na način confit

Nič ni bolj zdravo, kot so plave ribe, in nič ni dostopnejše, kot so sardele. Polne omega-3 maščobnih kislin, vitamina B. V nasprotju z velikimi plavimi ribami, kot je tun, ne vsebujejo težkih kovin in živega srebra, in v nasprotju z velikimi plavimi ribami, ki jih obdela ribar, je sardele treba očistiti doma. Recept vam ponuja počasi pečene ribe v olju, ki jih naložimo kot v konzervi sardin. Jed je tako preprosta in hitra, da bomo začudeni in jo bomo delali spet in spet.
Fotografija:
Odpri galerijo

0,5 kg svežih sardel 2 dl oljčnega olja 6 rezin bio limone posušen origano sol
Sardele očistimo tako, da jim odstranimo glavo, drobovje in tudi hrbtenično kost, da dobimo poravnane dvojne fileje. V majhno kozico z debelim dnom nalijemo tanko plast oljčnega olja. Nanj zložimo očiščene sardele v več plasteh, obložimo z limono in potresemo z origanom. Solimo in prelijemo s preostalim oljem ter pristavimo pri zmerni temperaturi. Takoj ko se skoz in skoz pregreje in zavre, je jed nared.

Hrana taka, kot je, Valentina Smej Novak in Luka Novak, Založba Totaliteta, maj 2017.

V prodaji