Okusna priloga

Paradižnikova rižota

Ne bi se radi pretirano mučili s pripravo hrane, bi pa želeli prijatelje očarati s svojimi kuharskimi recepti? Ponujamo ravno pravšnji recept!

Sestavine Za 4 osebe

  • 1 žlica olivnega olja
  • 60 g drobno nasekljane čebule ali šalotke
  • 1 zdrobljen strok česna
  • ½ l paradižnikovega soka
  • 200 g riža za rižoto
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 100 g olupljenega in na kocke narezanega jajčastega paradižnika brez semen
  • 50 g posušenega vloženega paradižnika, obrisanega in narezanega na trakove
  • 2 žlici raztrganih svežih listov bazilike
  • sol in črni poper
  • Za okrasitev: sveži listi bazilike.
  • Za postrežbo: 50 g naribanega parmezana.

Priprava

  1. 1Olje segrejemo v veliki neoprijemljivi ponvi. Dodamo čebulo ali šalotko in česen ter 5 minut pražimo na šibkem ognju, da se vse zmehča, vendar še ne porjavi.
  2. 2V drugem loncu zavremo paradižnikov sok.
  3. 3Riž dodamo čebuli, mešamo in dušimo 1–2 minuti na zmernem ognju, da postekleni.
  4. 4Rižu dodamo majhno zajemalko paradižnikovega soka in mešamo, dokler riž ne posrka vsega. Enako naredimo s preostalim paradižnikovim sokom. Riž kuhamo še 10–15 minut, da se zmehča in postane kremen. Po potrebi dodamo še malo vode.
  5. 5Paradižnikovo mezgo, svež in posušen paradižnik ter raztrgane liste bazilike primešamo rižu ter solimo in popramo po okusu. Okrasimo z listi bazilike in postrežemo. Ponudimo s parmezanom.
  6. 6Vrelemu paradižnikovemu soku lahko dodamo 50 g drobno narezanih gob. Po želji lahko na koncu primešamo 4 žlice svežega sira.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE