Novoletni kanapeji
Drobcena, a polna dobrih stvari. Prepeličja jajca so bogata z vitamini in minerali ter kljub svoji majhnosti prekašajo kokošje sorodnice. Postrezite jih gostom, topili se bodo ob njihovi ljubkosti.

Odpri galerijo
12 svežih prepeličjih jajc
200 g dimljenega lososa
200 g mlečnega namaza
manjša banjica kalčkov gorčice ali rukole
bageta
Bageto narežite na kolobarje in kruhke popecite v pekaču za kruh ali v pečici pečici. Za 12 jajčk potrebujete 12 okroglih kosov kruha. Nekoliko ohlajene kruhke namažite s plastjo mlečnega namaza in obložite z rezino dimljenega lososa. Če ste kalčke kupili, jih umijte pod hladno vodo in nato položite na papirnato brisačo, da se posušijo. Doma vzgojene kalčke pa preprosto porežite pri koreninah, pripravljeni so za uživanje. Sedaj se lotite prepeličjih jajc. Bodite pazljivi pri trenju lupine, je namreč zelo trda, rumenjak v notranjosti pa leže predrete, kot pri kokošjih jajcih. Pomagajte si z ostrim nožičkom. Previdno zapičite konico v zgornji del lupine in počasi izdolbite nekoliko večjo luknjo. Tako izdolbite vseh 12 jajc in jih z luknjo navzgor postavite nazaj v embalažo. Sedaj ste pripravljeni na peko. Jajčne lupine izpraznite na vročo ponev, katero ste pokapali z nekoliko olivnega olja. Pokrijte s pokrovom in pecite dve minuti oziroma toliko časa, da se beljak že dobro zapeče, rumenjaki pa so še nekoliko tekoči. Vsako izmed jajc z lopatico položite na obloženi kos kruha. Na rahlo posolite in poprajte rumenjake. Za dekoracijo in bogat pekoči okus pa dodajte na vrh rumenjaka še kalčke.
za 3 osebe
Bageto narežite na kolobarje in kruhke popecite v pekaču za kruh ali v pečici pečici. Za 12 jajčk potrebujete 12 okroglih kosov kruha. Nekoliko ohlajene kruhke namažite s plastjo mlečnega namaza in obložite z rezino dimljenega lososa. Če ste kalčke kupili, jih umijte pod hladno vodo in nato položite na papirnato brisačo, da se posušijo. Doma vzgojene kalčke pa preprosto porežite pri koreninah, pripravljeni so za uživanje. Sedaj se lotite prepeličjih jajc. Bodite pazljivi pri trenju lupine, je namreč zelo trda, rumenjak v notranjosti pa leže predrete, kot pri kokošjih jajcih. Pomagajte si z ostrim nožičkom. Previdno zapičite konico v zgornji del lupine in počasi izdolbite nekoliko večjo luknjo. Tako izdolbite vseh 12 jajc in jih z luknjo navzgor postavite nazaj v embalažo. Sedaj ste pripravljeni na peko. Jajčne lupine izpraznite na vročo ponev, katero ste pokapali z nekoliko olivnega olja. Pokrijte s pokrovom in pecite dve minuti oziroma toliko časa, da se beljak že dobro zapeče, rumenjaki pa so še nekoliko tekoči. Vsako izmed jajc z lopatico položite na obloženi kos kruha. Na rahlo posolite in poprajte rumenjake. Za dekoracijo in bogat pekoči okus pa dodajte na vrh rumenjaka še kalčke.
za 3 osebe
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.