Čili

Mandljevi pralineji s čilijem aji

Verjetno veste, da so v svežem čiliju, ki ga brez večjih težav gojimo tudi na okenski polici, rekordne količine vitaminov E in C. Njegovi redni uživalci po raziskavah živijo dlje, bolj zdravo in srečneje.

Sestavine

  • 100 g belega sladkorja
  • 50 g mandljevih kosmičev
  • sok ene limete
  • 1 čili aji lemon

Priprava

  1. 1Čili drobno nasekljajte in ga skupaj z mandlji ter sladkorjem položite v ponev (v kateri se vsebina ne bo prijemala dna, denimo v teflonsko).
  2. 2Počasi segrevajte, da se začne sladkor topiti, in ves čas mešajte.
  3. 3Ko začne sladkor brbotati, previdno mešajte.
  4. 4Po nekaj minutah dodajte sok limete in še kuhajte.
  5. 5Ko sladkor karamelizira v lešnikovo rjavo barvo, ga s čajno žličko naložite na papir za peko.
  6. 6Kmalu se bo strdil v bleščeč in zelo hrustljav kupček.
  7. 7Če ni hrustljav, ga postrgajte nazaj v ponev in ponovite vajo.
  8. 8Ko se kuha, je neverjetno vroča in nevarna mešanica.
  9. 9Naj vas nič ne premami, da bi jo pokusili – nikdar je ne pokusite!
  10. 10Naredili ste drobne hrustljave bombončke, ki jih jeste cele ali s sladoledom.
  11. 11Uporabite lahko druge vrste pekočega čilija, vendar je okus čilija aji res nekaj posebnega.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE