Makov kolač
Mak, simbol pomirjenosti in spanja, je čudovita cvetlica, njegova semena pa so tudi zelo zdrava. Zakaj si ne bi iz njega pripravili božanske slaščice!

Odpri galerijo
3 jajca
200 g sladkorja
200 g raztopljenega in ohlajenega masla
300 g zmletega maka
100 g moke
1 zavitek pecilnega praška
200 ml mleka
1 zavitek vaniljevega sladkorja (ali nekaj kapljic vaniljevega izvlečka)
nastrgana limonina lupinica
Pečico segrejemo na 180 °C. Moko presejemo s pecilnim praškom. Jajca in obe vrsti sladkorja penasto umešamo ter med stepanjem počasi prilivamo stopljeno maslo in mleko, nato dodamo mak, moko in limonino lupinico ter gladko zmešamo. Testo razgrnemo v namaščen in pomokan model ter pečemo 60 minut.
Potice in druge domače slaščice, S. Bernarda Gostečnik, Cankarjeva založba, Ljubljana 2015.
Pečico segrejemo na 180 °C. Moko presejemo s pecilnim praškom. Jajca in obe vrsti sladkorja penasto umešamo ter med stepanjem počasi prilivamo stopljeno maslo in mleko, nato dodamo mak, moko in limonino lupinico ter gladko zmešamo. Testo razgrnemo v namaščen in pomokan model ter pečemo 60 minut.
Potice in druge domače slaščice, S. Bernarda Gostečnik, Cankarjeva založba, Ljubljana 2015.
Onaplus
Postanite naš naročnik, berite kakovostne vsebine z izključno avtorskimi članki. Prvih 14 dni je dostop brezplačen.