Makov kolač
Mak, simbol pomirjenosti in spanja, je čudovita cvetlica, njegova semena pa so tudi zelo zdrava. Zakaj si ne bi iz njega pripravili božanske slaščice!
Odpri galerijo
3 jajca
200 g sladkorja
200 g raztopljenega in ohlajenega masla
300 g zmletega maka
100 g moke
1 zavitek pecilnega praška
200 ml mleka
1 zavitek vaniljevega sladkorja (ali nekaj kapljic vaniljevega izvlečka)
nastrgana limonina lupinica
Pečico segrejemo na 180 °C. Moko presejemo s pecilnim praškom. Jajca in obe vrsti sladkorja penasto umešamo ter med stepanjem počasi prilivamo stopljeno maslo in mleko, nato dodamo mak, moko in limonino lupinico ter gladko zmešamo. Testo razgrnemo v namaščen in pomokan model ter pečemo 60 minut.
Potice in druge domače slaščice, S. Bernarda Gostečnik, Cankarjeva založba, Ljubljana 2015.
Pečico segrejemo na 180 °C. Moko presejemo s pecilnim praškom. Jajca in obe vrsti sladkorja penasto umešamo ter med stepanjem počasi prilivamo stopljeno maslo in mleko, nato dodamo mak, moko in limonino lupinico ter gladko zmešamo. Testo razgrnemo v namaščen in pomokan model ter pečemo 60 minut.
Potice in druge domače slaščice, S. Bernarda Gostečnik, Cankarjeva založba, Ljubljana 2015.
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.