Kutinova čežana z mandlji
Kutina je danes precej pozabljena. Morda tudi zato, ker jo je treba pred uživanjem vedno skuhati, to pa je za sadeže dokaj nenavadno. A zakaj ne bi to jesen obudili njene čudovite arome in namesto jabolčne klasike pripravili čežano iz kutin? Tako preprosto je!
Odpri galerijo
1 kg kutin
zravnano žličko bioingverja
zravnano žličko biocimeta
200 g mandljev
Kutine zdrgnemo s krpo in jih razrežemo na četrtine. Odstranimo dele peščišč in jih narežemo na manjše kose. Stresemo jih v posodo in zalijemo s toliko vode, da so pokrite. Kuhamo jih največ dvajset minut, nato pa odcedimo. Vodo shranimo za pijačo. Kutine pretlačimo z žličko ingverja in cimeta in jih naložimo v skledice ali široke kozarce. Grobo sesekljamo ali fino zmeljemo še mandlje in jih potresemo po čežani.
Polona Kovič
Kutine zdrgnemo s krpo in jih razrežemo na četrtine. Odstranimo dele peščišč in jih narežemo na manjše kose. Stresemo jih v posodo in zalijemo s toliko vode, da so pokrite. Kuhamo jih največ dvajset minut, nato pa odcedimo. Vodo shranimo za pijačo. Kutine pretlačimo z žličko ingverja in cimeta in jih naložimo v skledice ali široke kozarce. Grobo sesekljamo ali fino zmeljemo še mandlje in jih potresemo po čežani.
Polona Kovič
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.