Krompiruša

Krompirjev zavitek

Jugoslovanska specialiteta, ki druži dve veliki ljubezni: slovensko krompirjevo in bosansko zavitkasto. Različica bureka je doma iz Sarajeva, a jo kakopak obožujemo tudi pri nas.

Sestavine za 4 osebe

  • vlečeno testo
  • 500 g krompirja
  • 1 čebulo
  • sol, poper
  • olje
  • 200 ml kisle smetane

Foto: Shutterstock

Priprava

  1. 1Krompir olupimo in narežemo na kockice ali naribamo in odcedimo.
  2. 2Na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo krompir, poper in sol ter vse skupaj popečemo.
  3. 3Vlečeno testo raztegnemo, poškropimo z oljem, po njem razporedimo nadev in testo zavijemo v zavitek.
  4. 4Nadevano testo zavijemo v krog in postavimo v naoljen pekač.
  5. 5Lahko naredimo več zavitkov in jih ovijemo drugega okoli drugega, da dobimo spiralo.
  6. 6Po vrhu pomažemo z maslom ali poškropimo z oljem in na 180 stopinjah pečemo okrog 30 minut.
  7. 7Pred koncem peke jed prelijemo s kislo smetano.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE