Kodrolisti ohrovt

Krepka juha iz ohrovta

Juha pozdravi vsako bolezen. Še posebej, če v njej plava superzelnjava kot je kodrolisti ohrovt. Pripravite je nekoliko več in jo uživajte še naslednji dan ali dva za zdravo malico.

Sestavine

  • 300 g kodrolistnega ohrovta
  • steblo zelene
  • 2 korenčka
  • 2 ali 3 žlice koruznega zdroba
  • sol in poper
  • lovorov list
  • malo prekajene slanine
  • strok česna
  • žlička narezanega peteršilja

Priprava

  1. 1V loncu na hitro prepražimo nasekljano prekajeno slanino in česen.
  2. 2Kodrolistnemu ohrovtu odstranimo stebla, ga operemo, odcedimo, narežemo in damo v lonec.
  3. 3Dodajmo narezano zeleno, korenje, lovor in peteršilj ter zalijemo s približno litrom vode in pol.
  4. 4Kuhajmo, dokler se ne zmehča. Po potrebi dosolimo in popopramo.
  5. 5Vkuhajmo koruzni zdrob – dodajajmo ga počasi med mešanjem.
  6. 6Kuhajmo še kakih pet minut, da se juha lepo zgosti.
  7. 7Po želji lahko juho pred serviranjem tudi spasiramo, to jo bo naredilo še bolj kremastega okusa.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE