SKUTA

Kozjanski ajdovi krapi

V knjigi Okusi Posavja smo našli recept za to malce pozabljeno, a zato nič manj zanimivo in okusno jed.

Sestavine

  • Za testo potrebujemo:
  • 35 dag ajdove moke
  • 15 dag bele moke
  • 5 dag masla
  • 1 jajce
  • sol
  • kisla smetana
  • 1 dcl vode
  • Za nadev:
  • 10 dag prosene kaše
  • 30 dag skute
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • sol
  • Za zabelo:
  • 10 dag ocvirkov
  • 2 žlici kisle smetane

Priprava

  1. 1Ajdovo moko poparimo s slanim kropom, dodamo preostale sestavine in zamesimo gladko testo.
  2. 2Za nadev v skledi zmešamo skuto, skuhano kašo, celo jajce in še en rumenjak ter ščep soli.
  3. 3Ajdovo testo razvaljamo in z modelčkom izrežemo kroge.
  4. 4Na vsakega položimo malo nadeva in testo prepognemo, da dobimo polkrožno obliko.
  5. 5Krape kuhamo v slanem kropu 20 minut.
  6. 6Zabelimo jih z ocvirki, ki smo jim dodali kislo smetano.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE