Kolački s kvinojinimi kosmiči, blitvo in kozjim sirom

Te posebne kolačke lahko odnesemo tudi za malico v službo, na piknik ali izlet. Zraven se prileže zelena solata.
Fotografija:
Odpri galerijo

2 žlici olivnega olja 1 strok česna 100 g narezane blitve nekaj vejic timijana 100 g bio rahlih ovsenih kosmičev 100 g bio kvinojinih kosmičev 2 žlici lanenih semen 4 dcl vode ali nesladkanega riževega mleka 1 jajce 2 žlički dijonske gorčice 100 g na kockice narezanega kozjega sira sol in poper maščoba za pekač
Pečico segrejemo na 180 °C. Model za mafine z 12 vdolbinami namastimo. Na srednjem ognju segrejemo ponev z oljem in na njem popražimo sesekljano šalotko in česen. Dodamo narezano blitvo in timijanove lističe ter popražimo, da ovene, medtem občasno pomešamo. Pustimo, da se ohladi. V skledi zmešamo kosmiče, lanena semena in vodo ali riževo mleko ter pustimo, da kosmiči in lan vsrkajo tekočino, nato vmešamo jajce in gorčico. Primešamo še blitvo, kozji sir in žličko soli ter malo popra. Mešanico razdelimo v vdolbine modla za mafine in pečemo 30 minut. Postrežemo tople.
za 12 kolačkov

V prodaji