Kolački s kvinojinimi kosmiči, blitvo in kozjim sirom
Te posebne kolačke lahko odnesemo tudi za malico v službo, na piknik ali izlet. Zraven se prileže zelena solata.
Odpri galerijo
2 žlici olivnega olja
1 strok česna
100 g narezane blitve
nekaj vejic timijana
100 g bio rahlih ovsenih kosmičev
100 g bio kvinojinih kosmičev
2 žlici lanenih semen
4 dcl vode ali nesladkanega riževega mleka
1 jajce
2 žlički dijonske gorčice
100 g na kockice narezanega kozjega sira
sol in poper
maščoba za pekač
Pečico segrejemo na 180 °C. Model za mafine z 12 vdolbinami namastimo. Na srednjem ognju segrejemo ponev z oljem in na njem popražimo sesekljano šalotko in česen. Dodamo narezano blitvo in timijanove lističe ter popražimo, da ovene, medtem občasno pomešamo. Pustimo, da se ohladi. V skledi zmešamo kosmiče, lanena semena in vodo ali riževo mleko ter pustimo, da kosmiči in lan vsrkajo tekočino, nato vmešamo jajce in gorčico. Primešamo še blitvo, kozji sir in žličko soli ter malo popra. Mešanico razdelimo v vdolbine modla za mafine in pečemo 30 minut. Postrežemo tople.
za 12 kolačkov
Pečico segrejemo na 180 °C. Model za mafine z 12 vdolbinami namastimo. Na srednjem ognju segrejemo ponev z oljem in na njem popražimo sesekljano šalotko in česen. Dodamo narezano blitvo in timijanove lističe ter popražimo, da ovene, medtem občasno pomešamo. Pustimo, da se ohladi. V skledi zmešamo kosmiče, lanena semena in vodo ali riževo mleko ter pustimo, da kosmiči in lan vsrkajo tekočino, nato vmešamo jajce in gorčico. Primešamo še blitvo, kozji sir in žličko soli ter malo popra. Mešanico razdelimo v vdolbine modla za mafine in pečemo 30 minut. Postrežemo tople.
za 12 kolačkov
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.