Ohrovt

Kajzerice presenečenja

Vam je ostalo nekaj kajzeric? Pripravite jih za kosilo in dodajte malo zelene zelenjave za zdravje.

Sestavine Za 4 osebe

  • 4 kajzerice
  • 4 listi ohrovta
  • 150 g parmezana
  • 150 g pinjol
  • sok pol limone
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • 200 g naribanega sira
  • 2 feferončka ali čilija (po želji)
  • 150 g slanine
  • 4 jajca

Priprava

  1. 1Kajzerice izdolbemo.
  2. 2Pripravimo pesto: ohrovtove liste, parmezan, pinjole, limonov sok in strok česna zmeljemo s paličnim mešalnikom.
  3. 3Izdolbene kajzerice namažemo z žlico pesta, obložimo s slanino, dodamo še nariban sir in naredimo manjšo vdolbinico. Vanjo previdno razbijemo jajce.
  4. 4Tako pripravljene zalogaje damo v pečico, ogreto na 200 stopinj, za približno 10–15 minut, da se sir raztopi, jajca pa zakrknejo.
  5. 5Kajzerice vzamemo iz pečice, jim dodamo preostanek pesta in narezane feferončke ali čili ter postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE