Kvinoja

Jabolčna kaša s cimetom in lešniki

Ste za nekaj sladkega, a kljub temu zdravega? Ta jabolčna kaša je prava zakladnica energije.

Sestavine Za 375 gramov

  • 125 g kuhane kvinoje
  • 120 ml nesladkanega rastlinskega mleka
  • 1/2 jabolka, nasekljanega, neolupljenega
  • 1/2 žličke mletega cimeta, dodatno za postrežbo
  • ščepec morske soli
  • javorov sirup ali med (po okusu)
  • 1 žlica nasekljanih lešnikov

Priprava

  1. 1V kozici na zmernem ognju pogrejemo že kuhano kvinojo, rastlinsko mleko, jabolko, cimet, sol in po želji javorov sirup ali med.
  2. 2Pogreto kašo damo v skledico ter jo posujemo z nasekljanimi lešniki in dodatnim cimetom.
  3. 3Po želji dodamo še malo rastlinskega mleka za bolj kremasto kašo.
  4. 4Za pripravo jabolčne kaše s cimetom in lešniki skuhamo jabolko do mehkega.
  5. 5Če se le da, uporabimo jabolko ekološke pridelave.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE